Share

Ziua Națională a României a fost marcată la Iași printr-o scurtă manifestare în fața statuii lui Ferdinand I,  în timpul căreia s-a intonat imnul național, moment urmat de un ceremonial religios și o depunere de coroane.

La festivitate au participat primarul Municipiului Iași, Mihai CHIRICA, președintele Consiliului Județean Iași, Costel ALEXE, prefectul județului Iași, Marian GRIGORAȘ, reprezentanți ai Garnizoanei, ai Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență și manageri ai spitalelor ieșene. 

Citeste si   Rata de infectare cu SARS-COV2 în județul IAȘI! 7 localități se află în SCENARIUL ROȘU

Totodată, față de anii trecuți, parlamentarii ieșeni nu au mai participat în număr mare.

Ceremonia a început prin oficierea unei ceremonii religioase, urmate de premierea managerilor de spitale din Iași, în contextul efortului depus de personalul angajat din sistemul sanitar în lupta pentru combaterea răspândirii SARS-COV-2 și a depunerilor de coroane.

Citeste si   Managerii marilor COMPANII se implică în CAMPANIA de VACCINARE

Pentru prima dată la IAȘI, întreaga administrație ieșeană: Primăria, Consiliul Județean şi Instituția Prefectului, au depus o singură coroană de flori. 

Autoritățile au anunțat că masa cu mâncăruri tradiționale nu va fi organizată anul acesta.

Primăria Iași va aprinde iluminatul de sărbători de Ziua Națională

În seara aceasta (01.11.- n.r.), vor mai avea loc arborarea Drapelului Național pe turnul central al Palatului Culturii şi aprinderea sistemul de iluminat festiv.

Citeste si   Atitudine INUMANĂ a companiei VEOLIA față de ieșeni! Zeci de familii DECUPLATE de la căldura la -17 grade

Totodată, autoritățile au anunțat că nu se vor organiza manifestări pe pietonalul Ștefan cel Mare și nici în Piața Unirii.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ