Share

Inconștiență maximă pentru un tânăr din IAȘI! Deși avea un comportament suspect și se bănuiește că ar fi fost sub influența substanțelor interzise, acesta s-a urcat la volanul unui autoturism marca AUDI A6 și a distrus nu mai puțin de 10 mașini.

Individul, pe numele lui Constantin AMĂRIUȚEI, după cum spun cei păgubiți, a surprins și avariat serios 10 mașini din cartierele Alexandru și Zimbru, 6 dintre autoturisme erau parcate pe strada Sarmisegetuza, iar 4 pe strada Basarabi.

În coliziune, individul a reușit să producă pagube însemnate, în sensul că mașinile avariate prezintă zgârieturi, câteva dintre ele s-au ales cu geamurile sparte, altele au portierele îndoite, barele de protecție ale mașinilor, atât de pe față cât și de pe spate sunt distruse, și oglinzile sunt sparte.

Evenimentele s-au petrecut în cursul nopții de joi spre vineri, 15 spre 16 octombrie a.c., iar la poliție au fost declarate de păgubiți vineri dimineață.

Tânărul inconștient a produs pagube de câteva sute de mii de lei, iar acum nu este de găsit

Individul a produs pagube de mii de lei, iar acum nu mai este de găsit. Situația a rămas ca în coadă de pește, iar proprietarii mașinilor avariate nu știu încotro să apuce și ce este de făcut.

Mașinile nu mai pot fi folosite, trebuie să meargă direct în service, iar păgubiții nu știu cine o să acopere cheltuielile și cum vor fi efectuate procedurile ulterioare. Mulți dintre ei susțin că nici nu-și permit reparația mașinilor întrucât este o cheltuială neprevăzută mult prea mare pentru bugetul personal.

Una dintre familiile prejudiciate s-a trezit cu o problemă suplimentară

Mai mult de atât, aceste evenimente au adus probleme suplimentare unei familii prejudiciate în care soțul, proprietarul mașinii, suferă de cancer în stadiu foarte avansat.

Tânărul de 27 de ani a fost nevoit ca pe perioada în care face chimioterapie să meargă în fața poliției și să aștepte pe vinovat pentru a veni la poliție și a declara accidentul.

Acesta a stat ore bune în mașină în condițiile în care este grav bolnav și conducătorul auto care a avariat mașinile nici măcar nu este de găsit.

„Stau în mașină de dimineață să-l aștept pe individ. Starea de sănătate nu-mi permite să mai aștept, efectiv nu mai pot”, declară C.A., tânărul păgubit care suferă de cancer.

Unul dintre păgubiți: „Vinovatul este acasă, bine-mersi„

 „Șoferul a spus că nu îi ținea frâna, apoi că a avut probleme cu ambreiajul. A spus că are permis, după că nu are permis. Nu se știe dacă are permis, mașina nu este pe numele lui. Teoretic, din spusele lui, mașina este pe numele prietenei, la fel și asigurarea. Cert este că el se afla la volanul mașinii. De pe strada Sarmisegetuza a accidentat vreo 3-4 mașini, iar pe Basarabi a mai accidentat vreo 5-6.

Vinovatul este acasă, bine-mersi, se bazează pe faptul că are la dispoziție 24 de ore trebuie în care să declare accidentul. Noi l-am mai sunat și ne-a spus că vine, acum nu ne mai răspunde. Toată lumea stă după el”, declară A.A, unul dintre păgubiți.

Întrucât avea un comportament suspect, șoferul este bănuit de faptul că se afla sub influența substanțelor interzise.

Polițiștii îl așteaptă și ei pe făptaș pentru a declara accidentele

La fel ca cei păgubiți, polițiștii îl așteaptă și ei pe făptaș pentru a declara accidentele. Reprezentanții IPJ Iași declară că așteaptă să treacă cele 24 de ore, iar abia apoi vor recurge la demersurile necesare pentru identificarea și pedepsirea conducătorului auto.

„Momentan nu cunoaștem detalii despre tânărul care a avariat mașinile pentru că el are timp 24 de ore să se prezinte pentru a declara accidentul, după cum bine scrie și în legislație. Nu s-a prezentat până în prezent la sediul poliției, dar are 24 de ore la dispoziție. Dacă acesta nu se va prezenta, colegii mei vor efectua demersurile necesare pentru a fi identificat atât autoturismul cât și conducătorul auto pentru a fi supus măsurilor legale.

6 persoane s-au prezentat de dimineață până în prezent și au sesizat că le-au fost avariate autoturismele ce erau parcate pe raza municipiului Iași.

Tânărul are 24 de ore la dispoziție conform legii pentru a se prezenta la sediul poliției pentru a declara accidentul soldat cu pagube materiale și în cazul în care nu se va prezenta colegii mei vor efectua demersurile necesare pentru a fi identificat atât autoturismul cât și conducătorul auto pentru a fi supus măsurilor legale”, declară purtătorul de cuvânt al IPJ Iași, Anca-Alexandra VÎJIAC.

Vom reveni cu detalii!


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ