Share

O prezentare de costume populare autentice românești, cu o vechime cuprinsă între 70 și 140 de ani, din toate zonele etnografice ale României, va avea loc vineri, la Iași.

Costumele fac parte din colecția ”Flori de Ie”, iar creatoarea brandului, Cristina Chiriac, spune că prezentarea în fața ieșenilor a 100 de costume populare autentice reprezintă o nouă provocare.

”Mă reîntorc la Iași, orașul RomânIEi Autentice, în care am reușit să strângem peste 20.000 de oameni îmbrăcați în costume populare de Sânziene! De data aceasta mi-am asumat o nouă provocare, la fel de frumoasă, dar de mare însemnătate!

Încă o dată se dovedește că Moldova este locul în care se înfăptuiesc evenimente memorabile. Ștefan cel Mare ar fi fost mândru de noi! 100 de ieșence, una mai frumoasă ca alta, vor defila într-o paradă unică a costumului popular românesc reprezentativ din toate zonele etnografice ale țării noastre.

Adunate din fiecare colț al României, costumele își vor spune fiecare propria poveste și vor oferi publicului emoție și dragoste de românesc”, a declarat  Cristina Chiriac.

Evenimentul de la Iași vine după ce în urma cu două săptămâni, la Institutul Cultural Român Londra, a fost lansat proiectul cultural — RomânIA Centenară, informeaza agerpres.ro

Manifestarea de la Iași va avea loc la Carrefour Felicia incepand cu ora 17:00. Intrarea este liberă.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ