Consiliul Județean va organiza, în perioada 29 noiembrie -1 decembrie, o serie de manifestări dedicate Centenarului Marii Uniri și Zilei Naționale a României

Joi, 29 Noiembrie, de la orele 11.00, în parcul Memorial Ciurea 1917 -vor fi plantați 1000 de stejari în memoria celor 1000 de victime ale accidentului feroviar de la Ciurea din 31 decembrie1916/13 ianuarie 1917.

La orele 12.00 la Bârnova va fi plantat un brad în curtea bisericii, în locul unde este înmormântat Ion Inculeț- președintele Sfatului Țării.

Ziua de vineri este dedicată concertelor, lansărilor de carte și expozițiilor


Vineri, 30 Noiembrie, între orele 19:00 – 21:00, la Casa Studenților va avea loc un Concert al Filarmonicii Moldova Iași, dedicat Zilei României.
Dirijor- Victor Dumănescu, Dirijorul Corului- Doru Morariu, Lucrări de C. Țăranu, G Enescu, Gh Dumitrescu. T.Jarda

Începând cu orele 18.00, la Teatrul Luceafărul este programată Lansarea Ansamblului Folcloric al Județului Iași. Spectacolul va fi susținut de orchestra, dansatorii și soliștii vocali ai Ansamblului Artistic Profesionist al Județului Iași
Printre invitatți se numără, Patricia Lauș, Ana-Maria Ababei, Claudia Martinică, Constantin Bahrin, Dan Doboși, Sorin Filip, Maria Murgoci, Ștefan Cigu, Horațiu Cigu și Matilda Pascal Cojocărița.

Sâmbătă, 1 Decembrie, de la orele 13.00 în Sala “Henri Coandă” de la Palatul Culturii vor avea loc două lansaări de carte, respectiv Lansarea Volumului ”100 de ani de grafie romanească”- Biblioteca județeană, Lansarea Volumului ”100 de cărți de acum 100 de ani la Iași”- Biblioteca Județeană și expoziția tematică de carte ”100 de cărți pentru 100 de ani”- Biblioteca Județeană

La Palatul Culturii, începând cu orele 16.00 sunt programate: un spectacol de muzică și dansuri populare, un concert susținut de Filarmonica Moldova Iași, moment susținut de actori ai Ateneului Iași, discursuri și mesaje ale personalităților, lansare de lampioane în memoria victimelor Primului Război Mondial.

LĂSAȚI UN MESAJ