Share

În cadrul Proiectului educațional județean de educație civică “ATITUDINI ” Ediţia I, inițiat de Școala Gimnazială “Alexandru cel Bun” – Grădinița cu Program Normal Nr.21 –Iași și Asociația Atitudini pentru Viață ”Vatra Cetății” A.P.V – Iași în comunitatea ieşeană se derulează o serie de activități adresate preșcolarilor, elevilor, cadrelor didactice și părinților.
Acestea sunt susținute de specialiști în diferite domenii de activitate (psihologi, psihoterapeuți, asistenți sociali, bibliotecari, actori), reprezentanți ai unor institiții din comunitatea locală (C.J.R.A.E, C.C.D, Palatul Copiilor, Biblioteca Județeană ”Gheorghe Asachi”, D.G.A.S.P.C, D.A.C, C.N.A.S.R Sucursala Iaşi) și voluntari din cadrul ONG-urilor.
În luna februarie se desfășoară : activități de consiliere parentală (“Relația cu copilul meu-o relație specială”-psihoterapeuți Magdalena Smolinschi și Alina Florea),workshop-uri pentru preșcolari,elevi,cadre didactice și părinți (“Copilul de azi, adultul de  mâine – viitor consummator de cultură” – actor păpușar Ilinca Istrate), cursuri de formare pentru cadre didactice (“ADHD-între mit și realitate”-formator Crina Cihodaru), lectorate cu părinții și cadrele didactice (“Alfabetizarea emoțională – o necesitate a educației contemporane” – prof. Aura Brînzilă) .
În data de 24 februarie 2017 ,de la 13,00-14,30 ,va avea loc worshop-ul Dragobete,drag băiete, FLORI, din inimă, la fete…, precum și o expoziție de lucrări realizate de beneficiarii din toate  unitățile partenere.
Workshop-ul va fi organizat și susținut de dna prof. dr. ing. Gabriela Andrei  de la Palatul Copiilor (sediul din incinta Liceului Tehnologic “Petru Poni”-Iași).
La activitate vor participa cadre didactice din unitățile partenere,elevi și voluntari ONG. Aceștia vor purta  IA românească și vor învăța de la meșterii populari și profesorii de la Palatul Copiilor tehnici de lucru a unor lucrări cu motive florale.
În cadrul workshop-ului vor fi  următorii invitați speciali: doamna expert etnograf  Eva Giosan – muzeograf  la ”Muzeul Etnografic al Moldovei” și la ”Muzeul Mitropolitan ”-Iași,doamna director  al Palatului Copiilor – Iași – prof.dr. Irina Dabija, doamna Roxana Cozmiuc – șef birou împrumut pentru copii  și doamna Cristina Rădiță-bibliograf animație culturală de la Biblioteca Județeană ”Gheoghe Asachi”-Iași

Inițiatori și coordonatori proiect

–  Președintele Asociației Atitudini pentru Viață ”Vatra Cetății” A.P.V -Iași -Asistent Social Lucian Isaicu  
-Profesor pentru învățământul primar și preșcolar  Dumitrina Gavril de la Grădinița cu Program  Normal Nr.21, structură a Școlii Gimnaziale “Alexandru cel Bun”- Iași

Share
Citeste si   180.760 de COPII din județul IAȘI beneficiază de ALOCAȚIA oferită de către STAT
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ