Share

Proiectul de amenajare turistică a albiei râului Bahlui, iniţiat în urmă cu un an şi jumătate, a fost reactualizat.

Primarul Mihai Chirica a declarat că, după realizarea studiului de fezabilitate şi o colaborare punctuală asupra elementelor constructive avută cu experţi de la Ministerul Mediului, amenajarea arhitecturală a Bahluiului va intra în atenţia consilierilor locali în ședința de plen de marți, 28 februarie.

Citeste si   Frig CRUNT în Spitalul SOCOLA! Pacienții și cadrele medicale TREMURĂ de FRIG în saloane

Investiţie cu un puternic impact estetic, dar şi economic, proiectul de amenajare arhitecturală a Bahluiului presupune, printre altele, amenajarea unui nod hidrotehnic în zona podului din Tudor Vladimirescu ce va duce la creşterea nivelului apei şi, implicit, va permite navigaţia cu ambarcaţiuni uşoare care vor beneficia de patru debarcadere.

De asemenea, se are în vedere construirea a trei poduri pietonale în zonele Facultăţii de Chimie, Facultăţii de Construcţii şi Bisericii Lipoveneşti, amenajarea unor piste pentru alergare, a unor platforme de belvedere şi realizarea unui iluminat arhitectural.

Citeste si   Primarul comunei MIROSLAVA, Dan NIȚĂ a depus JURĂMÂNTUL pentru mandatul 2020-2024

Durata lucrărilor este estimată la 24 de luni, valoarea proiectului fiind de 67.132,988 mii lei.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ