Share

Vineri, 12 mai, a fost organizat la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” Iași, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iaşi, Inspectoratul Școlar Județean Iași, Centrul de Resurse și Asistență Educațională Iași, Fundația „Alături de Voi” România, organizează în incinta Liceului Teoretic „Vasile Alecsandri” Iași a patra ediţie a Târgului Antreprenorial, activitate inclusă în cadrul Festivalului Internațional al Educației.

Evenimentul se integrează în Zilele Şcolii 2017 și face parte din proiectul „Construim orașul în curtea școlii”, care susține implicarea eficientă și efectivă a mediului de afaceri, de la manageri la profesionișții din departamente, în dezvoltarea competenţelor antreprenoriale şi de comunicare, a atitudinilor responsabile şi în stimularea iniţiativei personale a elevilor Liceului Teoretic „Vasile Alecsandri” Iași.

Timp de cinci săptămâni, 19 companii locale, naționale și internaționale din mai multe arii de activitate (IT, servicii educaţionale, medicale, turism, jurnalism, construcții etc) au fost „părinți comunitari” pentru peste 300 de elevi din clasele IX – XI, sprijinindu-i să înțeleagă noțiuni de bază referitoare la antreprenoriat și implicându-i activ în diferite activități.

Citeste si   Rectorul TUIASI, prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, reales vicepreședinte al Consiliului Național al Rectorilor

Momentul culminant, așteptat de elevi și „părinți comunitari” deopotrivă, va fi organizarea și amenajarea unor standuri, personalizate cu elementele de identitate vizuală ale companiei-părinte, în cadrul Târgului Antreprenorial. În final, juriul, format din reprezentanți ai partenerilor, va recompensa toate clasele pentru munca depusă și contribuţia la reușita evenimentului.

„Ne bucurăm că putem duce mai departe această misiune pe care ne-am asumat-o în urmă cu doi ani şi căreia vrem să îi conferim tradiţie, anume formarea conştiinţei şi conduitei antreprenoriale a elevilor noștri. Sperăm, în acest fel, să își dezvolte spiritul de inițiativă, inovare, creativitatea și capacitatea de a face performanță în medii economice specifice, să fie mai bine pregătiți pentru a răspunde nevoilor tot mai mari de adaptabilitate pe piața muncii”, a declarat Manuela Coțofan, director al Liceului Teoretic „Vasile Alecsandri” Iași.

Citeste si   Admiterea la TUIASI, cifre record și în sesiunea de toamnă: 200 de candidați în plus față de locurile bugetate

Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ