Share

Două copile de 11 şi 12 ani s-au înecat, joi seară, în râul Jijia. Fetele au mers singure la scăldat. Nu ştiau să înoate şi s-au scufundat într-o zonă cu apă adâncă. Au fost scoase la suprafaţă după câteva zeci de minute şi transportate la Spitalul de Copii din Iaşi. În ciuda eforturilor medicilor, amândouă s-au stins.

Tragedia s-a petrecut în comuna ieșeană Bosia. Bucuroase că au intrat în vacanța de vară, cele două fete s-au gândit să meargă la scăldat împreună. Au ales însă o zonă cunoscută pentru curenții înșelători și apă adâncă. Au intrat în albia râului împreună și nu au mai ieșit. Martorii i-au alertat pe părinţi, care au venit într-un suflet să le caute. Când şi-au dat seama că e în zadar, ei au sunat la 112.

Primii care au intervenit au fost pompierii voluntari din comuna Ungheni. După câteva zeci de minute, le-au găsit pe copile. În viaţă, dar în stare foarte gravă.

Fetele au fost preluate de un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă și transportate la Spitalul de Copii “Sfânta Maria” din Iași. Amândouă s-au stins acolo.

Polițiștii au deschis o anchetă pentru a afla exact cum s-a întâmplat totul.

Odată cu începerea verii, astfel de cazuri sunt tot mai frecvente, atrag atenţia autorităţile. Săptămâna trecută, un băiat de 15 ani din Buzău și-a pierdut viața tot la scăldat, unde mersese cu doi prieteni. Nici el nu știa să înoate.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ