Share

Cazurile au fost descoperite datorită testărilor periodice desfășurate la centre

Testările periodice au fost efectuate conform procedurilor. Pentru supravegherea răspândirii noului Coronavirus, acestea au fost făcute de două ori pe lună.

În cursul acestei săptămâni urmează să fie testați și copiii din cele două centre.

Contactat de către reporterii Ziarului ”Bună Dimineața Iași”, Marius Voicescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi a declarat că 16 persoane din cele două centre au fost depistate cu COVID-19 și că o situație centralizată va fi transmisă după finalizarea testărilor.

În urma investigaţiilor de laborator s-a constatat că până în prezent 16 persoane angajate la doua centre din două localităţi de pe raza judeţului Iaşi au fost depistate cu noul coronavirus, 11 de la un centru de servicii sociale şi alte 5 persoane care îşi desfaşoară activitatea la case de tip familial”, a declarat Marius Voicescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi

Focarul din localitatea Paşcani a izbucnit în două centre ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului  Iaşi

Unul dintre centre este de tip familial în timp ce al doilea este destinat copiilor cu dizabilități.

”Urmează să dezinfectăm. Deocamdată acolo ne-am organizat cu ceilalţi angajaţi care au primit rezultat negativ la testare, în ture de 24 de ore ca să micşorăm mobilitatea angajaţilor”, a declarat directorul DGASPC Iaşi, Florin Ion.

Cazurile de la centrele DGASPC nu sunt singurele din Pașcani

Un alt focar de infecție a fost identificat la o fabrică de oțel din aceeași localitate. 26 de muncitori fiind testați pozitiv cu COVID-19.

Citeste si   9.005 cazuri NOI de persoane INFECTATE cu SARS – CoV – 2 pe teritoriul ROMÂNIEI

Purtătorul de cuvânt al DSP Iași, Marius Voicescu, a declarat:

”DSP Iași a dispus întrerupera activității la o secție din cadrul unei fabric private din județul Iași. Practic, în momentul de față sunt în total 26  de persoane confirmate pozitiv. Măsura de întrerupere a activității a fost luată pentru 14 zile, perioadă în care angajații acestei secții vor fi izolați la domiciliu”.

Cei 26 de angajați ai fabricii din Pașcani au fost internați la Spitalul de Boli infecțioase din Iași iar secția în care lucrau este temporar închisă.

Citeste si   Intervenție UROLOGICĂ complexă, în regim de URGENȚĂ, pentru salvarea unei PACIENTE oncologice, diagnosticată cu COVID-19

Share

LĂSAȚI UN MESAJ