Share

Mai multe cadre medicale de la Spitalul Sfântul Spiridon au intrat în izolare după ce ar fi avut contact cu un pacient adus de la Suceava

16 medici şi asistente medicale au intrat în izolare. În același timp, testele lucrate la Iași pentru personalul medical de la Spitalul de Urgențe Suceava arată dezastrul de la unitatea respectivă: 92 de medici, asistenți medicali și infirmieri au fost confirmați ieri cu COVID – 19, numărul acestora fiind aproape dublu fața de ziua anterioară.

Personalul medical și pacienții din secția Gastroenterologie a Spitalului „Sf. Spiridon“ Iaşi au intrat în izolare. Un pacient confirmat cu COVID-19 a intrat în contact cu personalul medical şi cu pacienții din secție.

Pacientul a fost internat inițial la Secția de Gastroenterologie, de joi până luni seara, când a fost transferat la Spitalul de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva“ Iași, după ce a fost suspect că este infectat cu virusul COVID – 19.

Citeste si   Maricel POPA, președintele PSD Iași: 1 milion de FAMILII vor beneficia de racordare GRATUITĂ la rețeaua de GAZE!

“În cursul serii a fost primită confirmarea de infecție cu COVID – 19 la un pacient care era internat de miercuri la Institutul de Gastroenterologie și Hepatoligie. Pacientul fusese transferat de la secția de profil a Spitalului de Urgențe Suceava.

Medicul fusese confirmat pozitiv și s-a decis testarea pacientului, rezultatul fiind unul pozitiv. Ulterior, a fost transferat la Spitalul de Boli Infecțioase Iași. În Institut s-a făcut testarea colegului de salon, care a ieșit negativ. Personalul medical începând cu aceasta dimineață este testat urmând sa între în autoizolare. Este vorba de 16 medici și asistenți medicali de la IGH“, a declarat Diana Cimpoesu, purtător de cuvânt al Spitalului Sf Spiridon și coordonator SMURD – UPU Iași.

Citeste si   Vaccinarea ANTI-COVID19 – un pas spre NORMALITATE! Viorel SCPRICARIU: ”UMF Iași s-a implicat, în lupta ÎMPOTRIVA virusului SARS-CoV-2

Testele lucrate la Iaşi arătă un tablou sumbru la Spitalul de Urgenţe Suceava. 92 de cadre medicale au fost confirmate pozitiv, aproape 40 în ultimele 24 de ore, iar testările continuă

La Spitalul de Urgenţe din Suceava, tot mai multe cadre medicale au reclamat lipsa echipamentelor de protecţie, dar şi haosul privind respectarea circuitului în spital. Astfel, spun medicii, spitalul a ajuns un focar de infecţie.

Avem măşti simple. Ni s-a dat câte o mască, pentru că în spital aşa a fost, deci asistentelor pe o secţie li se dădea câte o cutie de măşti. 30 de măşti pe o tură de 10 – 20 de asistente, câte erau, pe care trebuiau să le ţină 12 – 24 de ore, o mască. Indiferent că îţi scuipa ăla în faţă, sau nu-ţi scuipa, masca aia trebuia s-o păstrezi 24 de ore pentru că altă mască nu îţi dădea.

Măștile se dădeau personal, în mânuța, câte una pe tură. Şi acum tot personalul este cu mască simplă chirurgicală, nu are nimeni mască de protecţie, noi neştiind care suntem infectați. La Boli Infecțioase, în secția unde este salon pentru Terapie Intensivă, cu pacient suspect, alături sunt pacienţi cu forme uşoare confirmaţi cu coronavirus, care se plimbă pe coridoare, ies din salon”, a declarat un medic din cadrul Spitalului de Urgenţe din Suceava.

Citeste si   ZI de SĂRBĂTOARE națională! Peste 700.000 de ROMÂNI poartă numele Sfântului ANDREI

 


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ