Share

Aproape 18.000 de cereri au fost depuse în prima zi de înscriere în învățământul primar, a informat marți Ministerul Educației Naționale, printr-un comunicat de presă.

“Potrivit datelor înregistrate în sistem, în prima zi de înscriere, luni, 27 februarie, până la ora 18,00, au fost completate la nivel național 17.721 de cereri. Dintre acestea, 16.347 cereri (92,2%) vizează copiii cu vârsta de 6 ani împliniți înainte de data de 1 septembrie 2017, iar 1.374 de cereri (7,8%) copiii cu vârsta de 6 ani împliniți începând cu data de 1 septembrie 2016”, se arată în comunicat.

În prima etapă, părinții sau tutorii legali își pot înscrie copiii până în data de 16 martie, inclusiv. Cererile-tip se pot completa online sau la unitatea de învățământ.

Validarea cererilor-tip completate online se face zilnic, în intervalul orar 8,00 — 18,00 (luni-vineri), respectiv 9,00 — 13,00 (sâmbătă), precizează MEN.

Potrivit metodologiei în vigoare, în zilele de 22 și 23 martie, vor fi afișate, atât în unitățile de învățământ, cât și pe site-urile acestora și ale inspectoratelor școlare județene/al municipiului București candidații înmatriculați, informații privind numărul locurilor rămase libere și lista copiilor neînscriși după prima etapă.

A doua etapă de înscriere va avea loc în perioada 24 — 30 martie.

Rezultatele finale vor fi afișate în data de 6 aprilie, iar între 7 și 13 aprilie inspectoratele școlare vor soluționa toate cazurile nerezolvate după finalizarea celei de-a doua etape de înscriere.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ