Share

Iată că și în acest an, pentru proaspeții absolvenți ieșeni, anii de liceu cu emoții la română” s-au terminat cu rezultate bune la Examenul Maturității.

Liceele și Colegiile din Iași ne-a obișnuit în fiecare an cu note excepționale obținute de elevi bine pregătiți

Numărul elevilor ce au obținut medii de 10 la examenul de bacalaureat este mai mare față de anii precedenți. Dacă în 2017 și 2018, la Colegiul Național Iași erau 5 medii de 10; în 2019 au fost 6 medii de 10, anul acesta au fost obținute 18 medii de 10 după contestații.

Lista liceelor care au avut medii de 10 la Bacalureat:

  • COLEGIUL NAȚIONAL, IAŞI – 9
  • COLEGIUL NAȚIONAL “EMIL RACOVIŢĂ”, IAŞI – 5
  • COLEGIUL NAŢIONAL “COSTACHE NEGRUZZI”, IAŞI – 2
  • LICEUL TEORETIC DE INFORMATICĂ “GRIGORE MOISIL”, IAŞI – 1
  • LICEUL TEHNOLOGIC “HARALAMB VASILIU”, PODU ILOAIEI – 1

În municipiul Iași au existat 18 medii de 10 după contestații.

”Noi avem o absolventă care a obținut media 10. Sigur că ne bucurăm că a obținut această performanță. Asta înseamnă o pregătire constantă. Ea este o elevă care a obținut și premii la olimpiadele naționale, la limba franceză. Coroamă Georgiana a fost olimpică națională la limba franceză și acum a obținut și acest rezultat foarte frumos cu care ne mândrim și pentru care o felicităm” a declarat Elvira Rotund, directoarea Colegiului Național ”Costache Negruzzi”.

Citeste si   Conturi în BĂNCI, bunuri de LUX și VENITURI din diverse FIRME! Cu asta se ”LAUDĂ” unii dintre cei mai BOGAȚI aleși ai IAȘULUI

Redactorii Ziarului ”Bună Dimineața Iași” au vrut să știe cum s-au descurcat elevii în perioada pandemiei și cum și-au găsit motivația de a învăța dată fiind situația

”Pentru examen m-am pregătit cel mai mult în clasa a 12-a, cu ajutorul domnilor profesori de la școala, care ne-au susținut atât prin orele dinainte de pandemie, cat și in timpul acesteia, întrucât am făcut ore online pana in ultima săptămâna înainte de bac. 

A fost mult mai greu să îmi găsesc motivația având in vedere ca stateam in casa și nu mai puteam avea contact nici cu școala, nici cu profesorii de pregătire, dar am încercat sa ma mobilizez și sa ma concentrez pe învățat.

Acum mă simt eliberată, nu mă așteptam să iau 10 la cele trei probe ale examenului, mă bucură faptul că am încheiat în acest fel parcursul meu de elev” a declarat Diana Postolache, absolventă a Colegiului Național Iași cu media 10.

Din păcate, foarte mulți absolvenți cu note bune  decid să studieze în străinătate și să rămână acolo

Citeste si   Cercetați de polițiștii IEȘENI pentru FURT CALIFICAT

Țări precum Germania, Marea Britanie, Franța sau Olanda reprezintă variante de studiu pentru proaspeții absolvenți. Aceștia sunt atrași de condițiile bune a sălilor de cursuri, bursele de studiu ce le acoperă cheltuielile dar și de oportunitățile ce vin odată cu studiul în altă țară.

           În continuare urmează să studiez în Franța, economie, la Universitatea din Strasbourg. Mă pasionează foarte mult economia și de asemenea mă pasionează foarte mult limba și cultura franceză în mod special. Aș vrea să combin cele două pasiuni și o privesc mai mult ca pe o experiență culturală.

Aș vrea să mă inspir și din alte sisteme educaționale dar plănuiesc să mă întorc în țară. Nu plec cu gândul de a mă muta acolo definitiv. Aș vrea să o iau ca o experiență de studiu în altă țară și eventual să mă întor în România și să aplic ce am învățat acolo” a declarat Georgiana Ioana Coroamă, absolventă de 10 a Colegiului Național ”Costache Negruzzi”.

Totuși, există și elevi care își doresc să studieze în România. Unii elevi cu nota 10 la examenul de bacalaureat au decis să rămână în țară sau doresc să urmeze o carieră aici. Experiența educațională pe care o oferă studiul într-o țară străină este cu siguranță una inedită iar absolvenții profită de această oportunitate pentru a învăța cât mai mult.

”Pe viitor aș vrea sa devin medic, e pasiunea mea încă din clasa a VII-a, iar faptul ca am fost la olimpiada naționala de biologie în clasa a XI-a mi-a confirmat că asta e ceea ce vreau să fac în viața. Doresc sa dau admiterea la UMF Iași” a declarat Diana Postolache, absolventă a Colegiului Național Iași cu media 10.


Share

LĂSAȚI UN MESAJ