Share

Prezent luni la festivitatea de deschidere a Zilelor Colegiului Național, primarul Mihai Chirica a adresat un mesaj elevilor și profesorilor prestigioasei unități de învățământ ieșene.

Trebuie să avem îndrăzneala să discutăm despre Colegiul Național care poate fi în continuare o avangardă a învățământului românesc

„Suntem la o nouă aniversare a Colegiului Național, 192 de ani de la înființarea acestei prestigioase școli, creată înaintea Unirii Principatelor Române și care dăinuie până în zilele de astăzi, cu aceeași misiune care nu s-a schimbat deloc: de a forma caractere, de a îndrăzni să lupte pentru a aduce României oamenii cei mai buni.

Putem vorbi despre Colegiul Național care a fost, care este și trebuie să avem îndrăzneala să discutăm despre Colegiul Național care poate fi în continuare o avangardă a învățământului românesc, cu un colectiv de profesori de valoare care poate lupta cu sistemul pentru a-i crește cât mai mult performanța”, a spus primarul Mihai Chirica.

Citeste si   Situaţia măsurilor întreprinse în judeţul Iaşi pentru a combate şi a împiedica răspândirea COVID -19

În continuare, edilul a scos în evidență necesitatea readucerii școlii în zona priorităților societății românești, apreciind că este nevoie de o sporire a alocărilor bugetare pentru sistemul de învățământ.

Este nevoie de o sporire a alocărilor bugetare pentru sis

temul de învățământ

„Este cea mai grea luptă pe care România o dă în momentul de față. Avem o armată de profesori care se dotează tot mai mult cu dragoste și cunoștințe pe care să le transfere către copiii noștri. Pe de altă parte, avem o armată adversă, sistemul social românesc de astăzi, care pune piedici în fiecare zi pentru ca lucrurile să nu meargă în direcția cea bună. Este și unul dintre mesajele pe care le-am adresat președintelui României, spunându-i să facă tot posibilul ca 6% din PIB să ajungă la sistemul de educație pentru că, prin ignoranță și analfabetism, o națiune piere.

De-a lungul istoriei noastre doar educația a fost cea care ne-a salvat și ne-a așezat în fruntea statelor europene.Oamenii educați, oamenii cu dragoste de țară au reușit să lupte cu cei care nu-și doreau să fim în Europa. Cred că ne aflăm într-un moment la fel de fierbinte și riscant ca și în urmă cu 100 de ani, în care școala trebuie să redevină prioritară pentru statul român”, a arătat primarul Mihai Chirica.

Citeste si   PSD cere DEMITEREA Ministrului Mediului Costel ALEXE

Acesta s-a referit și la statutul profesorului în societatea actuală, constatând că dascălii sunt tot mai neglijați în contextul rarefierii performanțelor școlii românești.

„Din păcate, cei 30 de ani de la Revoluția Română au știrbit statutul profesorului în comunitate. A fost una dintre cele mai mari pierderi ale noii cuceriri, democrația. România trebuie să reajungă în vârful piramidei statelor civilizate, iar asta o face doar școala. Educația trebuie să devină punctul zero de la care poți forma un buget. Asta va rămâne pentru mine o misiune prioritară”, a conchis primarul Mihai Chirica.

Citeste si   PRINCIPIILE mai pot aștepta, VOTURILE contează! Cum explică Dan BARNA acceptarea TRASEIȘTILOR în USR

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ