Share

1 iunie cu bucurie: 20 de copii din Rădășeni, Suceava, au primit calculatoare și alte echipamente ce le oferă acces la educația online

Donația a fost făcută de ELKO Romania cu obiectivul de a ajuta copiii din mediul rural să participe la învățământul la distanță.

În condițiile actuale, în care activitățile educative se desfășoară online, există copii care nu dispun de cele necesare pentru a avea acces la aceste activități. Un studiu recent IRES arată că, în România, numărul elevilor fără acces sau cu acces limitat la laptop, tabletă, desktop este de peste 900.000, de 3.6 ori mai mare decât evaluarea Ministerului Educației.

Citeste si   GCS: 391 cazuri noi de infectare cu coronavirus; în total - 28.973 de îmbolnăviri

Comuna Rădășeni se află în județul Suceava, zonă puternic afectată de actuala pandemie

Echipa ELKO a decis să ajute copiii din comunitatea locală și, la recomandarea învățătoarei Loredana Grumăzescu de la Școala Gimnazială ”Ion Lovinescu” din comună, 20 de calculatoare complet echipate au fost livrate copiilor care până acum nu aveau posibilitatea de a participa la cursurile online.

Citeste si   GCS: 391 cazuri noi de infectare cu coronavirus; în total - 28.973 de îmbolnăviri

Calculatoarele asamblate de echipa tehnică a ELKO Romania, dotate suplimentar cu monitoare, UPS-uri și camere web, au fost pregătite și trimise spre Rădășeni alături de îndemnul de a învăța, de a fi buni și de a dărui și ei la rândul lor când vor fi mari.

Educația este primul pas cu care pornești în viață. Îți dorim ca acest calculator, pe care l-ai primit astăzi în dar, să te ajute să mergi cât mai departe pe calea ta minunată de a contribui la frumusețea lumii”, este parte din mesajul transmis copiilor din Rădășeni de Carmen Stanciu, General Manager ELKO Romania.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ