Share

Noi cadre medicale și pacienți depistați POZITIV cu COVID -19

La Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi au fost confirmate 37 de  persoane cu COVID-19. Este vorba despre 16 pacienţi şi 21 cadre medicale.

În toată perioada stării de urgență până astăzi, în spital s-au internat și tratat aproximativ 600 de pacienți cu diverse patologii care sunt de specialitatea noastră, cazuri complexe care nu puteau fi tratate decât aici.

Spitalul Clinic de Urgență Prof. Dr. Nicolae Oblu din Iași este un spital suport COVID -19 pentru spitalul de Boli Infecțioase, tratând pacienți cu insuficiență respiratorie gravă.

În toată perioada stării de urgență până astăzi, în spital s-au internat și tratat aproximativ 600 de pacienți cu diverse patologii care sunt de specialitatea noastră, cazuri complexe care nu puteau fi tratate decât aici.

De altfel unitatea sanitară are adresabilitate națională. Am avut pacienți și din județele din țară; București, Timișoara, Buzău și alte județe”, a declarat Managerul Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi, dr. Lucian Eva.

  Dr. Lucian Eva:”Avem în total un număr de 37 de persoane covid pozitiv din care 21 sunt cadre medicale și 16 pacienți”

”Ca urmare a acestui accident epidemiologic pe care îl știți cu toții, astăzi putem să spunem că pe lângă celelalte cazuri pe care le cunoașteți au mai apărut 3 cazuri noi. În urma testării din cursul zilei de 24 mai au fost confirmate pozitiv 3 cadre medicale; un medic anestezist și două infirmiere de pe secțiile de neurochirurgie.

Citeste si   Vești bune pentru ELEVII din Coada Stâncii! REABILITAREA și MODERNIZAREA școlii va fi FINALIZATĂ la sfârșitul acestui AN

Avem în total un număr de 37 de personae covid pozitiv din care 16 pacienți și de 21 sunt cadre medicale dintre care un medic specialist anestezist care a fost angajat pe perioada de urgență și doi medici rezidenți neurochirurgi. Ancheta epidemiologică se desfășoară în continuare”, a declarat Managerul Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi, dr. Lucian Eva.

Dr. Lucian Eva: ”Toate cadrele medicale testate covid pozitiv sunt asimptomatice inclusiv pacienții”

Focarul este izolat complet. Ultimele cazuri par să fie unele izolate și ca urmare a anchetei avem două posibile ipoteze plauzibile. Anume: o transmitere de la pacient infectat, pacient venit din focarul covid Suceava internat pe data de 19 mai, testat negativ la noi, și retestat pe data de 21 mai, atunci când testul a arătat prezența virusului în organism.

Cealaltă ipoteză se referă la cazul unei asistente medicale venită probabil din exterior. Cert este că astăzi când vorbim focarul este izolat, secția este închisă, s-a decontaminat. Tot personalul medical a fost instruit din nou să respecte protocoalele în vigoare așa cum s-a funcționat foarte bine până în momentul relaxarii”, a mai declarat managerul Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi, dr. Lucian Eva. 

Citeste si   GALA Dezvoltării Durabile are loc MÂINE

Dr. Lucian Eva:”Dacă am intra în carantină și nu am mai primi pacienți nici din Iași nici din județ ar însemna ca pacienții care au patologii neurologice sau neurochirurgicale să piardă o șansă la viață”

”Pe toată perioada stării de urgență în spital nu au existat cazuri de cadre medicale testate pozitiv, în condițiile în care am tratat pacienți cu insuficiență respiratorie și am tratat pacienți din toate focarele epidemiologice. S-au luat în calcul multe variante inclusiv posibilitatea intrării în carantină a spitalului dar sunt discuții avute la nivelul Direcției de Sănătate Publică Iași, cu care avem o colaborare foarte bună.

Dacă am intra în carantină și nu am mai primi pacienți nici din Iași nici din județ ar însemna ca pacienții care au patologii neurologice sau neurochirurgicale să piardă o șansă la viață. Chiar și așa noi vom asigura urgențele medicale si chirurgicale cu mult professionalism” a mai  declarat Managerul Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi, dr. Lucian Eva

Citeste si   7.753 cazuri noi de PERSOANE infectate cu SARS-CoV-2 pe teritoriul ROMÂNIEI

 Dr. Lucian Eva:”Ne facem datoria în continuare. În ultimă instanță suntem medici și pentru asta am fost pregătiți, indiferent de riscurile care decurg din această profesie, în contextual epidemiologic actual”

La Spitalul de Neurochirurgie din IAȘI  în prezent sunt internate aproximativ 200 de persoane.

”Spitalul nu a dus lipsă de materiale sanitare, de tot ce înseamnă material de protecție pentru a preveni și a proteja pacienții și personalul medical”, a mai declarat Managerul Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi, dr. Lucian Eva.

S-au efectuat pînă în momentul de față aproximativ 500 de teste, mai sunt astăzi, 25 mai aproximativ 100 de persoane de testat și se încheie astfel testarea tuturor pacienților si personalului spitalului”.

Majoritatea pacienților testați pozitiv au afecțiuni grave. În spital își desfășoară activitatea aproximativ 450 de cadre medicale.


Share

LĂSAȚI UN MESAJ