Share

Peste 100 de mii de români s-au vaccinat de la începutul campaniei de imunizare, iar luni încă 150 de mii de doze din vaccinul Pfizer au ajuns în România la începutul acestei săptămâni. În această săptămână ar trebuie să înceapă etapă a două a strategiei de vaccinare împotriva COVID-19, în care este inclusă populația cu risc.

Care sunt persoanele care vor fi vaccinate în a doua etapă?

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 a enumerat lista oficială cu persoanele care intră în etapa a două de vaccinare:

  • beneficiarii din centrele sociale
  • persoanele care au peste 65 de ani
  • persoanele cu boli precum: diabet zaharat, obezitate, alte metabolice inclusiv boli congenitale, afecțiunile cardiovasculare cronice, afecțiunile cronice renale, oncologice, pulmonare, sindromul Down, afecțiuni hepatice, autoimune și alte condiții de imunodepresie, HIV-SIDA
  • persoanele care deservesc activități esențiale pentru bună funcționare a infrastructurii critice

“Din categoria persoanelor care deservesc activități esențiale fac parte personalul din domeniul Apărării, ordine publică, siguranță națională, autoritate judecătorească, personalul din sectorul economic vital, cum ar fi procesare, distribuție alimente, pâine, lactate, legume, apă, centrale electrice (transport și distribuție) , medicamente și materiale sanitare, transport de persoane și mărfuri, personalul din învățământ, poștal și curierat, salubritate și deșeuri, personalul din înaltele instituții ale statului (Parlament, președinție), culte religioase”, a declarat Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19.

Pe lista persoanelor care vor fi vaccinate în etapa a doua face parte și personalul din mass-media, “cei care efectuează reportaje în unități medicale“, a mai declarat Valeriu Gheorghiță.

 Unde se vor regăsi centrele de vaccinare în județul Suceava?

Instituția Prefectului a publicat astăzi (14.01-n.r.) lista centrelor de vaccinare din județul Suceava.

Potrivit prefectului Alexandru MOLDOVAN, decizia vaccinării este responsabilitatea fiecăruia dintre cetățeni, dar instituțiile statului dau posibilitatea tuturor persoanelor din județul Suceava care doresc să se vaccineze să o facă în condiții de siguranță din punct de vedere medical.

”Este un proces voluntar, necondiționat.

Dorința noastră este să dăm posibilitatea tuturor persoanelor din județul Suceava care doresc să se vaccineze să o facă în condiții de siguranță din punct de vedere medical. Decizia vaccinării este responsabilitatea fiecăruia dintre noi”, a declarat prefectul Sucevei, Alexandru MOLDOVAN

Redăm mai jos lista transmisă de Prefectura Județului Suceava:


Share
Citeste si   Fotbal - Liga I: Sepsi OSK Sfântu Gheorghe - Astra Giurgiu 4-1
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ