Share

În cadrul conferinței de presă, ieri, primarul Mihai Chirica a mai adoptat și subiectul legat de Codul Fiscal și de continuarea deciziei de a da în judecată GUVERNUL României. 

„Se încalcă în mod flagrant legea. Am adus câteva elemente cheie care arată că se încalcă Cartea Europeană a autonomiei locale aprobată prin hotărâre de Guvern în anul 2007.

Se încalcă la articolul 9, aliniatul 6, unde spune foarte clar că autoritățile publice locale trebuie să fie consultate ori de câte ori se discută despre cotele alocate din diverse surse de venit al acestor autorități”, a declarat în conferința de presă, edilul Iașului, Mihai Chirica.

Tot mai mulți primari din țară vin să se alăture demersului făcut de către Primăria Municipiului Iași în ceea ce privește blocarea aplicării a acestei ordonanțe, informează primarul Mihai Chirica.

Citeste si   VIDEO l Conducerea PSD exclude posibilitatea unei ÎNFRÂNGERI la IAȘI

Se mai încalcă și alte prevederi legale, respectiv hotărârea 595/2007 privind funcționarea și atribuția comitetului pentru finanțe publice locale.

Pe 27 aprilie 2017, prin hotărârea 285, an curent Guvernul României aprobă tezele codului finanțelor publice locale, de fapt, este un documentat care vine să nuanțeze modificarea codului fiscal, a mai clarificat edilul Iașului.

Citeste si   O treime dintre ANGAJAȚII din mediul URBAN au simțit că ANGAJATORUL s-a apropiat de ei în perioada PANDEMIEI

Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ