Share

Bolile cardiovasculare sunt principala cauză de deces în lume

Potrivit, meditech.ro bolile cardiovasculare sunt principala cauză de deces în lume. Stopul Cardio-Respirator este o afecțiune letală care cauzează milioane de decese anual. În cazul unui Stop Cardio-Respirator timpul de intervenție este un factor decisiv pentru supraviețuire. Statisticile atestă că doar în Europa aproximativ 700.000 de oameni mor în fiecare an din cauza Stopului Cardio-Respirator. Această afecțiune poate avea cauze multiple și poate afecta pe oricine, oricând, indiferent de vârstă sau de statutul social.

Citeste si   APIA interzice arderea MIRIȘTILOR și a RESTURILOR vegetale pe terenul arabil, precum și a VEGETAȚIEI pajiștilor permanente

Un număr semnificativ din aceste decese au loc în afara sistemului medical, la locul de muncă, în mijloacele de transport în comun, în diferite locuri publice sau acasă. Din acest motiv amplasarea Defibrilatoarelor Automate Externe în clădirile de birouri, în întreprinderi, în locurile publice și în colectivități duce la creșterea ratei de supraviețuire și permite crearea unui mediu de siguranță pentru angajați, clienți, familie și pentru publicul larg.

Citeste si   Maricel POPA, acuzații GRAVE la adresa lui Costel ALEXE. M.P: ”Ca DEPUTAT, nu a făcut nimic pentru IEȘENI, iar ca MINISTRU, nici atât”

SVA a inițiat un proiect cu ecou în Iași prin care vrea să vină în sprijinul ieșenilor , mai ales în sprijinul celor care pot face oricând un atac de cord

Astfel, acum sunt funcționale în cartierele ieșene defibrilatoare publice prin centrele de prim-ajutor. La acest moment sunt deja trei astfel de puncte funcționale și se află în Parcul Copou, în Piața Unirii și Biserica Sfântul Nectarie, Pasaj A.C.B. Urmează a fi puse în funcțiune alte cinci puncte de prim ajutor, în cartierele Tătărași, Nicolina, Alexandru cel Bun, Podu Roș și Păcurari.

Citeste si   PERSOANE cercetate pentru CONDUCEREA unui AUTOVEHICUL sub influența ALCOOLULUI

În egală măsură, aceste puncte de prim-ajutor vor funcționa în principal în momentul în care se emite cod galben, portocaliu sau roșu de caniculă sau ger, în timpul diverselor informări publice derulate individual, cu serviciile pentru situații de urgență sau cu cele de ordine publică.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ