Share

Prefectul județului Suceava a convocat Comitetul pentru Situații de Urgență, în ședință extraordinară, în data de 17.09.2020, pe ordinea de zi fiind analiza contextului epidemiologic actual înregistrat la nivelul județului Suceava, și în special la nivelul orașului Siret. La ședința CJSU a fost invitat să participe și primarul orașului Siret, domnul Adrian Popoiu.

În urma analizei efectuate, ținându-se cont de  particularitățile locale, de infrastructura și resursele umane ale fiecărei unități de învățământ în parte, de propunerile consiliilor de administrație ale unităților de învățământ din județ, avizate de către Inspectoratul Școlar Județean Suceava și Direcția Sănătate Publică Suceava, precum și de prevederile art. 6 din Ordinul comun MEC/MS nr. 5487/1494 din 31  august 2020, s-a decis ca la nivelul orașului Siret să fie suspendate  toate activitățile cu publicul a operatorilor economici de tip HORECA care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, respectiv a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor, în interiorul clădirilor.

Citeste si   VEZI situația EPIDEMIOLOGICĂ la nivelul țării! Pe teritoriul ROMÂNIEI, au fost CONFIRMATE 229.040 de cazuri de persoane INFECTATE cu noul coronavirus

De asemenea s-a hotărât ca toate manifestările și activitățile cu public desfășurate în aer liber, permise de legislația incidentă în domeniul prevenirii și combaterii pandemiei de COVID-19, se vor organiza și desfășura cu obligativitatea purtării mijloacelor individuale de protecție (mască de protecție etc.) și respectarea strictă a măsurilor de prevenire a răspândirii riscului epidemiologic, cu precădere a celor de distanțare fizică.

Citeste si   Managerul SJU Suceava, desemnat coordonator medical al judeţului sub autoritatea CJSU

În ceea ce privește Scenariile de funcționare pentru fiecare unitate de învățământ din orașul Siret – unități de învățământ cu personalitate juridică și structurile arondate acestora, pentru începutul anului școlar 2020-2021, acestea au fost modificate în sensul adoptării scenariului roșu pentru Colegiul Tehnic „Lațcu Vodă” Siret și Școala Gimnazială „Petru Mușat” Siret.

Hotărârea CJSU adoptată în ședința din data de 17.09.2020 este aplicabilă până la diminuarea incidenței cazurilor pozitive la nivelul orașului Siret sub pragul de 1,5/1000 de locuitori.

Citeste si   VEZI situația EPIDEMIOLOGICĂ la nivelul țării! Pe teritoriul ROMÂNIEI, au fost CONFIRMATE 222.559 de cazuri de persoane INFECTATE cu noul coronavirus

Astăzi, 18.09.2020 a fost convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență în ședință extraordinară, pe ordinea de zi fiind reanalizarea Scenariilor de funcționare pentru unitățile de învățământ din județul Suceava, în anul 2020- 2021.

Ca urmare a analizei efectuate a fost aprobată modificarea scenariului de funcționare ,în sensul adoptării scenariului roșu, pentru următoarele unități de învățământ din județ cu personalitate juridică și structurile arondate acestora:

  1. Colegiul Tehnic “Mihai Băcescu” – mun. Fălticeni
  2. Școala Gimnazială “Aurelian Stanciu” și cele 6 structuri arondate – oraș Salcea
  3. Colegiul Național “Mihai Eminescu”- mun. Suceava
  4. Școala Gimnazială nr. 2 – mun. Vatra Dornei.

 


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ