Share

Noua persoane sunt cercetate dupa ce au provocat un scandal la Spitalul Judetean din Buzau, agresand cadre medicale

Noua persoane sunt cercetate de politistii buzoieni, dupa ce, joi noapte, au provocat un scandal la Spitalul Judetean din Buzau, unde se afla o ruda de-a lor, fortand intrarea in Unitatea de Primiri Urgente si agresand mai multe cadre medicale. Unul dintre cei noua agresori a fost retinut.

Aproape 40 de persoane au vrut sa intre, joi seara, in Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean Buzau, unde se afla o ruda de-a lor. Barbatului i s-a facut rau la o pomana, iar apropiatii sai veniti la spital au provocat un scandal, pe motiv ca acesta nu este ingrijit cum trebuie.

Citeste si   USR-PLUS, sancționată pentru CAMPANIE ilegală la IAȘI

Scandalagii au fortat intrarea in curtea Spitalului Judetean Buzau si au devenit agresivi in momentul in care nu au fost lasati sa intre la UPU. Paznicii spitalului nu au mai putut interveni, din cauza numarului mare de scandalagii, acestia reusind sa intre la UPU.

”Un grup de etnie roma, in numar de 30-40 de insi, a fortat intrarea in spital si la UPU. Au produs panica, cadrele medicale foarte speriate, au imbrancit medicii, asistentele si infirmierele. Paznicii spitalului s-au mobilizat, dar numarul mare al celor care au bruscat intrarea i-a coplesit, conform protocolului, au sunat la Jandarmerie, care au venit in numar mare si au gestionat situatia”, a declarat managerul Spitalului Judetean Buzau, Claudiu Damian.

El a spus ca in aceste situatii medicilor le este foarte greu sa se protejeze.

”E foarte greu de spus cum ne-am putea proteja, dar prin firma de paza si cu sprijinul Politiei si Jandarmeriei, speram sa ne protejam. Noi aici salvam vieti, nu ne gandim ca vom fi atacati sau batuti, dar din pacate se intampla si accidente care aduc un mare dezavantaj spitalului, oamenii se sperie, nu vor sa mai vina sa lucreze la Urgente, nu vor sa mai faca garzi, tocmai din cauza acestui comprtament agresiv al unora”, a mai spus Damian.

Seful UPU al Spitalului Judetean Buzau, Adrian Zoican, a declarat ca medicul de garda a fost agresat de cetatenii de etnie roma.

Citeste si   USR-PLUS, sancționată pentru CAMPANIE ilegală la IAȘI

Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ