Share

Un cadru didactic şi trei elevi au fost confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus, joi (24.09. -n.r.) prin testarea RT-PCR în județul Suceava. 

Este vorba despre o elevă de la Colegiul Economic ”Dimitrie Cantemir” Suceava, a cărei clasă desfășoară cursurile online din data de 14 septembrie, un elev de la Şcoala Gimnazială nr. 1 din localitatea Iaslovăţ şi un altul de la Colegiul Naţional ”Dragoş Vodă” din Câmpulung Moldovenesc.

De asemenea, în această săptămână a mai apărut o învățătoare de la școala generală nr. 6  și un profesor la Școala Creștină „Natanael”.

Măsurile de protecție s-au păstrat în școală și totodată s-a dispus igienizarea clasei. De asemenea elevii și membrii familiei sunt izolați la domiciliu.

Citeste si   CJSU Suceava: 900 de paturi COVID ar fi necesare peste o lună în judeţ

În județul Suceava sunt 52 de cadre didactice și 9 persoane din personalul auxiliar confirmate pozitiv cu Sars-Cov-2.

Contactată de reporterii Ziarului Bună Dimineața Suceava, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Suceava, Gabriela Băncilă, a declarat:

”Cadrul didactic care a fost confirmat ieri este un profesor de la Școala Gimnazială „Milișăuți”

Noi abia de curând am început să monitorizăm elevii pentru că la început nu apăreau cazuri de elevi, poate și datorită faptului că o parte din școli au adoptat scenariul roșu și scenariul hibrid, dar ne-am sesizat că încep să apară elevi și ne-am propus să ținem situația sub control să putem urmări exact dacă sunt ca la aceleași școli unde apar profesori cu coronavirus.

Cadrul didactic care a fost identificat ieri este numărul 52 din evidența cadrelor noastre de la începutul școlii, este un profesor la școala gimnazială din Milișăuți unde s-au păstrat normele de protecție și este unicul caz din școală.

De asemenea, în această săptămână a mai apărut o doamnă învățătoare de la școala generală nr 6 și un profesor la școala creștină Natanael.

Despre copilașii depistați pozitiv sunt: un elev de clasa a 9-a la Colegiul Economic Dimitrie Cantemir unde învățământul s-a desfășurat on line începând cu data de 14 septembrie astfel încât copilul nu a avut contact din colegiul de școală sau profesori. A avut un singur contact cu mama lui.

Un alt elev de clasa a 10-a la colegiul Dragoș Vodă din Câmpulung Moldovenesc unde copii practic au distanța de 1 metru între ei pentru că au scenariul hibrid. După ce acest copil a fost confirmat pozitiv s-a trecut pe scenariul roșu de pe data de 22 septembrie, doar clasa respectivă.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ