Program de suport psihosocial pentru copii și adolescenți de la secția oncologie 

 Încă din 1996, membrii asociației Little People și-au început activitatea pentru a crea un standard de calitate a intervențiilor psiho-sociale oferite în sprijinul copiilor și tinerilor bolnavi de cancer și a familiilor acestora. Acest program este parte integrantă a strategiei de tratament în unităţile de oncopediatrie, fiind deja implementat cu succes în cele mai mari centre de tratament din țară printre care și Spitalul de Copii ”Sfânta Maria” Iași.

Succesul și unicitatea programului stă în faptul că acest program se desfășoară ZILNIC, de luni până duminică inclusiv, fiind adaptat tuturor categoriilor de vârstă, atât sub formă de activități de grup, cât și sub formă de activități la marginea patului pentru copiii aflați în tratament.

Citeste si   Spitalul REGIONAL de Urgenţă IAȘI va avea 850 PATURI! Nelu TĂTARU: ”Spitalul care va fi construit la IAȘI este cel mai AVANSAT proiect”

Fiecare activitate terapeutică este centrată pe nevoile fiecărui pacient în parte și a adus rezultate semnificative în lupta cu boala, în acceptarea spitalizării, în complianța față de tratament, în managementul durerii, a redus semnificativ anxietatea față de procedurile medicale, a adus curaj și speranță în sufletele pacienților și, nu în ultimul rând, a creat un mediu confortabil în care copiii bolnavi au avut șansa să se simtă în primul rând copii, având acces la joacă, activități distractive și un mediu securizant în care să se dezvolte psiho-social armonios.

Citeste si   Piața IMOBILIARĂ din IAȘI afectată de CORONAVIRUS! APARTAMENTELE au rămas fără CHIRIAȘI

 Suport pentru adolescenți si tineri supraviețuitori de cancer

Un program fără egal în România și întreaga Europă este Clubul Temerarii – comunitatea adolescenților supraviețuitori de cancer înființat de Asociația Little People din dorința de a oferi o voce puternică tinerilor care au terminat tratamentul onologic. Prin intermediul Clubului Temerarii. Asociația Little People oferă suport atât tinerilor care au finalizat tratamentul, cât și fraților și surorilor acestora, asigurând susţinere reciprocă, facilitând reintegrarea lor reuşită în viaţa de adolescent sau tânăr adult după tratament.

Suport informațional pentru aparținători

Asociația Little People pune accent și pe sprijinul acordat părinților și familiilor pacienților bolnavi de cancer. Astfel, a pus la dispoziție fiecărui centru onco-pediatric din țară un Ghid pentru Părinți, care se distribuie gratuit fiecărui părinte la internare.

Citeste si   Vești bune pentru LOCUITORII comunei MIROSLAVA! AUTORITĂȚILE au început lucrările pentru înființarea unei REȚELE de colectare a apelor MENEJERE

Aflarea diagnosticului copilului reprezintă un șoc puternic pentru întreaga familie. Acest ghid, vine în sprijinul părinților prin prezentarea informațiilor de care au nevoie într-un limbaj accesibil. Ghidul cuprinde teme precum: cancerul la copil, tipuri de investigații și proceduri necesare, tratamentul oncologic, recomandări pe perioada tratamentului, o listă a tuturor centrelor onco-pediatrice din România, precum și mesaje pline de speranță din partea tinerilor supraviețuitori de cancer.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ