Share

Ca în fiecare an, cuprinși de emoție, absolvenții ciclului gimnazial au susținut examenul de capacitate.

Dacă în 2018, 73,5% din elevi au obținut medii peste 5 la Evaluarea Națională, în 2020 doar 69,6% au obținut nota de trecere

Potrivit informațiilor oficiale postate pe Edu.ro, în județul Iași au existat 46 de medii de 10 la examenul de capacitate. Listele cu rezultate fiind postate pe site-ul oficial al Ministerului Educației.

Dacă accesăm site-ul cu listele oficiale va apărea harta României iar noi trebuie să selectăm județul. După această acțiune vor apărea trei categorii: lista candidaţilor din judeţul Iași ordonaţi după cod, lista candidaţilor din judeţul Iași ordonaţi după medie și lista şcolilor din judeţul Iași.

Citeste si   CRĂCIUNUL și Revelionul în condiții de PANDEMIE la IAȘI: ”Măcar în cerc RESTRÂNS să putem sărbători Crăciunul”

Accesarea rezultatelor este un proces simplu atât pentru elevi cât și pentru părinți. Notele pot fi căutate după cele trei criterii menționate mai sus sau după codul deținut de fiecare candidat.

Perioada în care elevii pot face contestații începe imediat după afișarea rezultatelor, potrivit calendarului Evaluării Naționale 2020:

22 iunie 2020 (până la ora 14:00): Afișarea rezultatelor

Citeste si   ZI de SĂRBĂTOARE națională! Peste 700.000 de ROMÂNI poartă numele Sfântului ANDREI

22 iunie 2020 (intervalul orar 16:00 – 20:00) și

23 iunie (intervalul orar 8:00 – 12:00): Înregistrarea contestațiilor

23-26 iunie: Soluționarea contestațiilor

27 iunie 2020: Afișarea rezultatelor finale

La Evaluarea Naţională s-au înscris 172.482 de absolvenţi ai clasei a VIII-a, dintre care 7. 401 în județul Iași.

Următorul pas pe care trebuie să îl facă elevii este admiterea în ciclul liceal și alegere profilului pe care vor să-l urmeze.

Citeste si   (P) PSD Iași: ”Ciocoii de ieri, LIBERALII de azi! Cresc taxele și IMPOZITELE locale în primăriile CONTROLATE de PNL-iști”

Cum se calculează media de admitere?

Media generală obţinută în cadrul Evaluării Naționale are o pondere de 80% în calculul mediei pe baza căreia se realizează admiterea la liceu.

Astfel, formula de calcul este următoarea: MA= 0,2 × ABS + 0,8 × EN . MA fiind media de admitere la liceu, ABS media generală a claselor V–VIII, iar EN reprezintă media generală obținută la examenul de capacitate.

Urăm tuturor elevilor mult succes în continuare și o vacanță binemeritată!


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ