Share

Cum vor petrece ieșenii minivacanța de Paști unită cu minivacanța de 1 Mai! Majoritatea preferă să viziteze zonele turistice ale Bucovinei, loc de poveste din inima Moldovei care își întâmpină vizitatorii cu bucate culinare tradiționale sau cu miniexcursii care le permit acestora să vadă frumusețile locului

Vizitatorii noștri vor avea plimbări cu căruța la stână în Slătioara unde vor mânca ciorbă de miel, au încondeerea oulelor, au un foc de tabără. Pentru 1 mai au pregătit ceaun afară cu fasole și un foc de tabără.  Un sejur de Paște este în valoare de 1800 lei, însemnând 4 zile și 5 nopți all inclusive și petrecere de Paști.  În seara de Paști se va merge cu coșulețe la Catedrala din Câmpulung pentru a sfinți păștile. Iar pentru 1 Mai prețul este 240 lei camera cu mic dejun și SPA inclus, dar masa se plătește separat.  Vor avea și un for de tabără la stână”, declară organizatorii de la Pensiunea Aqua Alpin din Cămpulung Moldovenesc.

Locurile pitorești din ținutul lui Ștefan cel Mare îi întâmpină pe ieșeni cu oferte tentante la prețuri accesibile, oferindu-le un sejur all inclusiv pentru perioada pascală, iar pentru 1 Mai ieșenii vor trebui să scoată ceva mai mulți bani pentru a se bucura din plin de minivacanță deoarece, oferta diferă în funcție de sezon chiar dacă  ca perioadă sunt legate unele de altele.

Oferta noastră este la 3 sau 4 nopți cazare zu o noapte fără plată, iar prețul este pe cameră și costă 90 RON. Noi oferim doar cazare nu avem posibilitate să oferim mic dejun. Zona este una foarte frumoasă și pitpărească, iar turiștii au ce vizita. Noi îi putem duce la lac pentru a pescuit, fiind inclus în prețul sejurului.  Pot vizita vârfurile Rarău, Giumalău și Călimani, pasul Tihuța”, declară reprezentanții pensiunii Dorna Arini din Vatra Dornei

Citeste si   Atitudine INUMANĂ a companiei VEOLIA față ieșeni! Zeci de familii DECUPLATE de la căldura la -17 grade

Bucovina are un farmec aparte în fiecare anotimp, dar în perioada sărbătorilor de Paşti, Bucovina îmbracă straie de sărbătoare.

Noi ne pregătit cu produse tradiționale cu ciorbă, cozonat, pascp și miel. Noi avem turiști și din Iași care ne vizitează, Pentru peripoada pascală  ponderea vizitatorilor este mai mare din județele mai îndepărtate. Pentru 1 Mai cei mai mulți care ne vizitează sunt din Iași.  Pachetul  de servicii pe care ăl oferim cuprinde cazare,  mic dejun, cină, le oferim produse din zona noastrp precum vestita tochitură moldovenească. De asemenea îi plimbăm cu caleasca trasă de cai până la schit”, ne transmit reprezentanții Pensiunii Sami din zona pitorească Voroneț, localitatea Gura Humorului.

Zona Bucovinei, un loc cu încărcătură istorică și poveste!

Nu degeaba ieșenii  aleg zona Bucovinei! Vacanța de Paște în Bucovina poate fi cu adevarat deosebită datorită faptului că obiceiurile si superstitiile din această perioadă încă se păstrează cu sfintenie; de-a lungul timpului localnicii au avut grija ca simbolul vieții veșnice, al triumfului binelui asupra raului și al dragostei eterne să fie transmis din generație in generație.

Potrivit site-ului CosilierTurism.ro, Bucovina are ceva aparte “doar ale ei” prin frumusețea mănăstirilor şi bisericilor care au făcut-o celebră în toată lumea. Pentru frescele lor minunate, care ilustrează foarte sugestiv scene din Biblie şi scene din istoria locului, şapte biserici din nordul Moldovei au fost introduse, în 1993, în patrimoniul UNESCO. Este vorba de biserica Arbore (construită în 1502 la dorinţa lui Luca Arbore), Humor (1530), Moldovița (1532 ), Pătrăuți (1487, Ştefan cel Mare), Probota (1530, Petru Rareş), Mănăstirea “Sf. Ioan cel Nou” Suceava ( 1514, Bogdan al III-lea cel Orb) și  ( 1488, Ştefan cel Mare). În anul 2010, în grupul bisericilor pictate incluse în patrimoniul UNESCO a fost inclusă și Mănăstrea Sucevița ( 1582)

Citeste si   Managerii marilor COMPANII se implică în CAMPANIA de VACCINARE

Muzee care conservă tradiția de odinioară

Pentru iubitorii de istorie putem trece în agendă  un obiectiv de neocolit și anume, Cetatea de Scaun a Sucevei. De asemenea, Muzeul Satului Bucovinean  care se regăsește lângă Cetatea de Scaun a Sucevei este Muzeul Satului Bucovinean, ale cărei uliţe “te conduc” înapoi în timp, pe vremea când locuinţele erau din lemn sau chirpici, geamurile erau minuscule şi nimeni nu anticipa măcar apariţia termopanelor. Alături de gospodării, anexe şi ateliere, în “vatra satului” din Muzeul Satului Bucovinean se regăsesc biserica şi clopotniţa din satul Vama, datând din 1783.

De asemenea de trecut pe lista locurilor de vizitat se află Satul Marginea, cu ceramica sa neagră sau gri este unul dintre locurile pe care nu ar trebui să le ocoleşti în Bucovina. Ceramica neagră din Marginea este produsă după metode din vremea dacilor, iar faima sa a depăşit graniţele României. Marginea este situată la 43 de kilometri nord de Gura Humorului.

 Muzeul Oului – de fapt, sunt două muzee dedicate acestui obiect delicat transformat de mâini dibace în adevărate opere de artă, oul încondeiat. Cel de la Vama aparţine prof. Letiţia Orşivschi, iar colecţia sa numără aproximativ. 7.000 de ouă încondeiate în Bucovina și aduse din 72 de țări. Vama este situată 15 kilometri de Câmpulung Moldovenesc şi 16 de Gura Humorului. La Moldoviţa, artista Lucia Condrea expune la Muzeul Ouălor peste 5.000 de ouă încondeiate din toate colţurile pământului, nu doar din zona Bucovinei.

Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina (Gura Humorului) şi Muzeul Vânătorii din Câmpulung Moldovenesc sunt alte obiective din regiune.

Citeste si   Rata de infectare cu SARS-COV2 în județul IAȘI! 9 localități se află în SCENARIUL ROȘU

Dacă doriți să vizitați frumusețea locurilor cu “Mocăniţa Huţulca”, aceasta te conduce, pe o distanţă de 12 kilometri, într-o călătorie de neuitat prin frumoasele sate şi locuri ale Bucovinei.

Salina Cacica este una dintre cele mai vechi exploatări de sare recristalizată din saramură din Europa. Prin galeriile săpate manual, fără utilaje, ale salinei Cacica se ajunge la adâncimea de 44 m, în Grota Piticilor şi în Sala de Bal, unde acum se poate juca fotbal.

Un loc emoționant din Bucovina este satul care pentru marele compozitor  a fost acasă. În fostul sat Stupca, în prezent Ciprian Porumbescu, trebuie să vizitezi Casa Memorială și Muzeul Ciprian Porumbescu.

Bucate făcute mai ceva ca la mama acasă

Încearcă astfel delicatul balmoş bucovinean (mămăligă fiartă în unt şi smântână, dreasă cu telemea şi caş) sau păstrăvul în smântână. Dar asta după ce ai început cu supa de hribi şi ciorba rădăuţeană, care ţin şi ele sus „stindardul” delicateselor locale, ca de altfel şi puiul haiducesc. Plăcintele “poale în brâu” şi cozonacul cu multă nucă nu au egal, iar afinata e dulce…

Drumuri alpine din Bucovina

Unul dintre cele mai frumoase drumuri alpine din România este  – Drumul Comorilor,- care leagă Valea Bistriței ( localitatea Chiril) de Valea Moldovei ( Pojorâta). Are aprox.26 km, urcă până la 1.400 metri altitudine, are multe serpentine și curbe în ac de păr palpitante, trece prin niște peisaje care îți taie respirația!

Așadar dacă aveți planuri să petreceți minivacanța de Paști ți 1 mai, Bucovina este un loc care merită să fie vizitat!

Bucovina a primit cele mai frumoase daruri, pornind de la istorie, legende şi cultură, la poziţia geografică şi peisaje care-ţi taie respiraţia şi până la oamenii inimoși și bucuroşi de oaspeţi.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ