Share

Primăria Municipiului Iași dorește să dea o întrebuințare adecvată zonei fostului Bazar, care este intens circulată și cu posibilități mari de dezvoltare. Terenul afectat fostului Bazar este amplasat sub pasajul Nicolina, obiectiv recent reabilitat și modernizat prin proiectul „Dezvoltare și reabilitare arteră funcțional Sud”, implementat de Municipiul Iași cu ajutorul unei finanțări europene.

În acest sens municipalitatea ieșeană a organizat un concurs de soluții privind proiectarea zonei fostului Bazar. În cadrul acestei proceduri, municipalitatea ieșeană a primit două propuneri, anume „Green Office Park” și „City Gate”, care au fost prezentate atât pe site-ul Primăriei: http://www.primaria-iasi.ro/…/concurs-de-solu…/3900/anunturi, cât și pe pagina de Facebook a municipalității: https://web.facebook.com/PrimariaMunicipiuluiIasi.

Toți cei interesați au putut opta pentru varianta dorită până joi, 22 decembrie. Opțiunea a putut fi exprimată atât pe site, cât și pe pagina de Facebook a Primăriei.

Citeste si   Alexandru MURARU lansează declarații JIGNITOARE la adresa PROFESORILOR care au refuzat să se VACCINEZE

La sondajul postat pe pagina de Facebook a Primăriei, la adresa: https://survey.fbapp.io/ijaylx, au participat 889 de persoane (profiluri individuale de Facebook), care au înregistrat 715 răspunsuri valide. Rezultatele înregistrate sunt următoarele:

– soluția 1 „Green Office Park”: 244 voturi (34,1%)
– soluția 2 „City Gate”: 471 voturi (65,9%)

Sondajul pe Facebook a avut un impact de 6.200 de persoane. Dintre cei care și-au exprimat opțiunea, 66% au fost bărbați, iar 36% femei; 69% dintre participanți au utilizat aplicația de sondaj de pe desktop, iar 31% de pe smartphone.

Citeste si   TUIASI va avea un sistem HIBRID și în semestrul al II-lea, iar în CAMPUS vor fi cazați aproximativ 4.400 de STUDENȚI

Pe pagina web a Primăriei au votat 1.348 persoane, iar rezultatele sunt următoarele:

– soluția 1 „Green Office Park”: 266 voturi (19,7%)
– soluția 2 „City Gate”: 1.082 voturi (80,3%)

În cursul săptămânii viitoare, comisia de jurizare a municipalității, care include specialiști externi și reprezentanți ai Primăriei, vor lua decizia finală cu privire la concursul de soluții de reamenajare a zonei fostului Bazar.

Citeste si   Încă 1.770 de DOZE se distribuie către 10 centre de VACCINARE din IAȘI

Concursul de soluții a fost lansat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice în data de 3 octombrie, fiind organizat ca o procedură independentă, cu acordarea de premii, respectiv: premiul I – 8.000 lei și premiul II – 5.000 lei, conform Legii 98/2016 privind achizițiile publice.

Dacă vreuna dintre cele două variante va primi punctajul necesar și din partea comisiei de jurizare, municipalitatea va scoate la licitație realizarea proiectului tehnic în vederea implementării soluției alese.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ