Share

Municipalitatea ieșeană va adopta o hotărâre de Consiliu Local prin care începând cu 1 ianuarie 2018 va fi introdusă o taxă specială de turism. Banii strânși vor fi utilizaţi pentru promovarea Iaşului ca destinaţie turistică.

„La începutul lunii decembrie am avut o discuție cu operatorii de turism din Iași. De comun acord am stabilit să introducem o taxă specială pe turism. Pe ordinea de zi a Consiliului Local din luna ianuarie va figura un proiect de hotărâre în acest sens. Taxa va fi gestionată de către acești operatori și va avea ca scop doar promovarea turistică. Ea va fi precedată de elaborarea unei strategii de turism, care va fi realizată pe perioada anului 2017 și care va trasa câteva linii directoare. Taxa va fi gestionată de către operatorii de turism, prin persoanele delegate de către aceștia, iar Primăria va asigura cadrul legal privind colectarea taxei și secretariatul comisiei. Interesul a devenit comun, iar finanțarea va fi la fel. Pentru promovarea turistică vom interveni și noi cu o sumă identică celei colectate”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Conform edilului, existenţa Comitetului Executiv pe Turism, organism care va fi constituit în curând, va asigura faptul că fondurile vor fi utilizate strict pentru promovarea turismului ieşean în zonele în care operatorii din domeniu sunt interesaţi, având la bază şi strategia care va fi elaborată de către municipalitate.

Citeste si   Costel ALEXE continuă numirile POLITICE! Și-a angajat FINA fără concurs la Palatul CULTURII

Taxa specială va fi de 0,75% din veniturile pe care le vor înregistra pentru activitățile legate de turism. Conform estimărilor reprezentanților municipalității ieșene, de la operatorii de turism vor fi colectați 150.000 de euro pe an. Iniţial, taxa pe turism urma să fie aplicată de la 1 ianuarie 2017, dar Primăria şi Asociația Patronală a Turismului Ieșean au decis amânarea cu un an pentru a nu afecta contractele pe care operatorii le-au încheiat deja pentru anul 2017.

Citeste si   Atitudine INUMANĂ a companiei VEOLIA față ieșeni! Zeci de familii DECUPLATE de la căldura la -17 grade

Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ