Share

Consumul de droguri a redevenit o modã printre adolescenti, dupã ce, în urmã cu 3 ani, DIICOT Iasi a destructurat o grupare care aproviziona elevii de liceu din Husi, cu substante interzise.

Drogurile par a fi noua preocupare a elevilor din Husi! Cei amatori de senzatii tari, se pare cã se întâlnesc într-un apartament închiriat, special pentru astfel de treburi. Când vor mai mult si depãsesc mãsura, apar si problemele.

Sâmbãtã, pe 7 ianuarie 2017, la Spitalul Husi a fost adus un adolescent în vârstã de 16 ani, într-o stare de agitatie psihomotorie, rezultatã din consumul de substante interzise, asa cum au relevat analizele. Bãiatul care a ajuns la Spital, intoxicat cu droguri, este elev la Colegiul Agricol “Dimitrie Cantemir”, în clasa a X-a si are, spun cunoscutii, un anturaj care, de asemenea, ar consuma astfel de substante.

Disperatã, mama bãiatului ar fi mers la politie, unde a povestit despre locul în care se întâlnesc tinerii din Husi care consumã substante halucinogene. În mod surprinzãtor, dar si alarmant, printre adolescentii din municipiul Husi nu este deloc o noutate consumul de “iarbã” sau pastile cu efect halucinogen, acestia povestind degajati faptul cã existã chiar anumite locuri în oras, un apartament care ar fi special închiriat, unde se consumã droguri.

“Dacã viata mea e un iad, eu sunt Satan”, si-a scris, în ajunul Crãciunului, pe contul de Facebook, Fernando, bãiatul de 16 ani care pe 7 ianuarie a ajuns într-o stare criticã la Spitalul municipal Husi. Medicii au înteles îndatã cã agitatia psihomotorie a adolescentului indicã un posibil consum de substante halucinogene, însã a fost nevoie de un set de analize, care sã confirme acest lucru. Analizele au arãtat, într-adevãr, cã bãiatul consumase substante interzise, diagnosticul pus de medici fiind acela de “intoxicatie cu substante necunoscute”.

Fernando a pãrãsit Spitalul în aceeasi zi, la cerere, câteva ore mai târziu, împreunã cu mama sa. Situatia a fost însã suficientã pentru a alarma si a indica faptul cã, din nou, la Husi, a reapãrut moda drogurilor printre liceeni, asa cum s-a petrecut în 2013. Atunci, 4 huseni au fost arestati, unul dintre ei, coordonatorul grupãrii care furniza subtantele, fiind, ca o sfidare a oricãror reguli sociale, chiar fiul unei foste judecãtoare din oras.

Adolescentii povestesc despre un apartament închiriat, oazã a amatorilor de “iarbã”!

Dacã medicii Spitalului Husi au fost uimiti sã constate cã un pusti de 16 ani s-a drogat, semn cã lucrurile iar încep sã scape de sub control în acest sens, pustii povestesc cu dezinvolturã despre situatie. Spun cã ar exista chiar un apartament închiriat, în care doritorii s-ar droga.

“Noi stim cã Fernando mai ia “legale”, asa cum le spun ei. Dar nu e el singurul, mai sunt care mai folosesc. Se prostesc, nu sunt consumatori înrãiti. E o modã. Le iau de la cei care ajung la Iasi. Nu stim câti bani dau, dar costã ceva. Se prostesc si ei. Nu e corect, dar dacã e o modã, încerci si vezi cum e. Este un apartament unde se duc, cã doar nu se drogheazã pe stradã. Au ei locurile lor, dar cred cã e doar o prostealã a lor, nu sunt consumatori seriosi”, crede Cristi, un apropiat al lui Fernando. Acesta este un elev cãruia nu-i prea place învãtãtura si apropiatii sãi sustin cã, cel mai probabil, vrea sã braveze cu asemenea gesturi.

În 2013, DIICOT-ul a destructurat un grup de traficanti la Husi!

În 2013, la Husi a iesit la ivealã un caz de trafic si consum de droguri. Atunci, DIICOT Iasi a retinut 6 persoane, toate din Husi, în frunte cu Idan Bratosin, fiul unei foste judecãtoare, care ar fi coordonat afacerea. Cu totii erau studenti, însã în loc sã îsi vadã de învãtat, acestia s-au alãturat rapid unui grup de traficanti ieseni, împreunã cu care au început sã comercializeze droguri, în mai multe orase din judetele Iasi, Vaslui sau Botosani.

Anchetatorii vasluieni, ajutati de colegii de la DIICOT Iasi si de mascatii din trupele speciale, au descins în mai multe locatii din Iasi, în special din cartierul „Tudor Vladimirescu”, de unde au fost sãltati patru din cei sase huseni, implicati în caz. Idan Bratosin si iubita sa au fost ridicati dintr-un bloc de pe strada Mircea cel Bãtrân, unde cei doi aveau închiriat un apartament. În urma descinderii, la Bratosin în locuintã anchetatorii au spus cã s-au gãsit substante interzise. Ei aduceau, dupã cum au stabilit anchetatorii, droguri în Husi pe care le vindeau în principal adolescentilor naivi, pe care reuseau sã îi convingã sã fie teribilisti si sã încerce senzatii tari, contra cost!


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ