Share

Trupele venezuelene au deschis joi focul asupra protestatarilor

Aceștia au folosit gloanţe de cauciuc, iar unul dintre aceştia a fost ucis, ridicând numărul persoanelor decedate în urma protestelor antiguvernamentale din luna aprilie şi până în prezent la 76, informează Reuters.

Cel puţin doi soldaţi au deschis focul printr-un gard de protecţie asupra protestatarilor, de la o distanţă foarte mică, folosind gloanţe de cauciuc. Potrivit imaginilor televizate, o persoană s-a prăbuşit la pământ, fiind apoi transportată de alţi protestatari spre o ambulanţă. Cel puţin alte două persoane rănite au fost transportate la un spital local.

Protestatarii se aflau în vecinătatea bazei aeriene La Carlota din estul Caracasului, pe care o luaseră cu asalt, în momentul în care forţele de securitate au deschis focul. Un bărbat identificat ca fiind David Jose Vallenilla, în vârstă de 22 de ani a ajuns la spitalul din municipalitatea Chacao unde a avut loc protestul. Potrivit primarului Ramon Muchacho, “acesta a decedat la clinica privată la care a ajuns într-o stare foarte rea”.

Sute de mii de protestatari au ieşit în străzi în ultimele luni în Venezuela protestând împotriva regimului preşedintelui Nicolas Maduro.

Citeste si   Macron: 'Am încurcat-o' dacă Parlamentul European ''nu se reuneşte decât la Bruxelles''

Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ