Share

Ministerul Sănătății a dat ieri publicității primele rezultate ale anchetei epidemiologice de la Spitalul Municipal de Urgență Pașcani

Conform informațiilor, au fost analizate două situații: cea cu privire la medicul infectat cu COVID-19, ce făcea naveta cu un microbuz pus la dispoziție de Primărie, și situația actuală a infectării medicului șef al Secției de Îngrijiri Paliative.

In urma testarilor efectuate, pana in momentul de fata au fost depistati 8 angajati ai unitatii medicale cu noul coronavirus, ultimul fiind confirmat la inceputul acestei saptamani, pe data de 20.04.2020.

Citeste si   Argumentele de LEGALITATE acuza deciziile CONDUCERII Institutului SOCOLA (partea I)

Ancheta s-a derulat in paralel la Spitalul Municipal Pascani, la Centrul de Primiri Urgente din cadrul spitalului si la personalul medico-sanitar care folosea un microbuz in regim special pentru transportul acestora de la Iasi la unitatea medicala din Pascani.

Ancheta epidemiologica a evidentiat faptul ca au fost cadre medicale depistate pozitiv cu noul coronavirus care au folosit acest mijloc de transport. Prin urmare, pentru 27 de contacti directi din unitatea medicala dar si din randul celor care au facut naveta cu microbuzul spitalului, s-a impus masura de autoizolare la domiciliu impreuna cu membrii de familie ai acestora.

Citeste si   Intervenție UROLOGICĂ complexă, în regim de URGENȚĂ, pentru salvarea unei PACIENTE oncologice, diagnosticată cu COVID-19

Din cele 48 de teste efectuate, 10 au avut rezultat pozitiv

Avand in vedere faptul ca ultimul cadru medical confirmat pozitiv cu noul coronavirus isi desfasoara activitatea la Sectia de Ingrijiri Paliative din cadrul Spitalului Municipal Pascani, Directia de Sanatate Publica Iasi a demarat imediat o alta ancheta epidemiologica si a testat ieri toti pacientii internati in aceasta sectie.

Citeste si   Depoul CTP din DACIA va fi MODERNIZAT! Primăria IAȘI a semnat contractul pentru REALIZAREA studiului de FEZABILITATE

Din cele 48 de teste efectuate, 10 au avut rezultat pozitiv. Pacientii confirmati vor fi transferati la Spitalul Clinic de Boli Infectioase Iasi. In momentul de fata internarile in Sectia de Ingrijiri Paliative sunt sistate. De asemenea, continua testarea in randul personalului medical. Ancheta este in desfasurare si ulterior vom oferi alte date preliminare.


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ