Share

Președintele Consiliului Județean Iași a prezentat ieri într-o conferință de presă etapa a II-a de modernizare a Aeroportului Internațional Iași.

Astfel, au fost demarate procedurile de scoatere la licitație pentru concesionare a terenului din Moara de Vânt unde se intenționează construirea unui hangar care va reprezenta viitoarea bază de reparații pentru avioane de tip Boeing și Airbus. Investiția este estimată la aprooximativ 10 milioane de euro.

Va fi renovată clădirea de birouri a fostei Aviații Utilitare și va fi mutat aici personalul angajat al Aeroportului, iar hala existentă va fi amenajată și se va crea în primă fază o zonă Cargo pe o suprafață de 3000 metri pătrați.

Maricel Popa a precizat că în următorii ani, în Europa, traficul de pasageri nu va cunoaşte evoluţii spectaculoase, dar prin dezvoltarea zonei cargo poate fi oferită o șansă industriei.

O altă idee enunțată de președintele Consiliului Județean a fost proiectul de unificare a terminalelor 2 și 3. Terminalul unu de la Aeroportul Iaşi va fi redat traficului de pasageri şi va fi scos la licitaţie. Se studiază posibilitatea de a accesa fonduri pentru construirea Terminalului 4.

De asemenea, pista veche va intra într-un proces de reabilitare și va fi folosită pentru avioane ușoare, dar și ca pistă de încercări pentru o companie de proiectare din Iași.

În ceea ce privește partea de sud a Aeroportului se caută soluții pentru efectuarea unui schimb de terenuri cu Ministerul de Interne pentru a construi în acea zonă hoteluri, dar și spații comerciale și de birouri. Totodată, va fi amenajată o parcare specială pentru microbuze și autocare pentru a nu fi îngreunat transferul pasagerilor în zona aeroportuară și pentru a fluidiza traficul.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ