Share

În ședința Consiliului Local din 31 Ianuarie s-a dezbatut proiectul referitor la pretul gigacaloriei. S-a hotarat ca preţul local al energiei termice facturate populaţiei va scădea. Noile tarife au fost stabilite ca urmare a modificării cotei de TVA de la 20% la 19%, prin aplicarea prevederilor Codului Fiscal intrate în vigoare la data de 1 ianuarie 2017.

Astfel, preţul local al energiei termice facturate populaţiei va scădea de la 256,45 lei/Gcal la 254,31 lei/Gcal, baza de calcul rămânând neschimbată.

Citeste si   Cum se joacă PNL de-a schimbarea la IAȘI: Lucian Petrică RUSU ”specialist” în tăiat hârtii a prins loc ELIGIBIL pe lista de la Camera DEPUTAȚILOR

De asemenea, diferenţa dintre preţul local al energiei termice pentru utilizatorii serviciului public de alimentare cu energie termică racordaţi la reţeaua de distribuţie şi preţul local al energiei termice facturate populaţiei va suferi modificări, în sensul că, datorită scăderii cu un procent a TVA, se va reduce de la 78,34 lei/Gcal la 77,68 lei/Gcal, aceasta reprezentând suma suportată de bugetul local.

Citeste si   75 de milioane de EURO pentru noul STADION de la IAȘI! Ciprian PARASCHIV: ”Când vom avea un STADION nou, veți auzi de un IAȘI mult mai PUTERNIC”

Aceste reduceri intervin în contextul în care municipalitatea ieşeană a elaborat un proiect de hotărâre supus dezbaterii publice şi prin care propune, în premieră naţională, scăderea preţului energiei termice pentru toate categoriile de clienţi, vizând atât populaţia, cât şi instituţiile publice şi agenţii economici.

Noile tarife vor fi de 236,80 lei/Gcal cu TVA, pentru clienţii racordaţi la reţeaua primară de termoficare (la magistrale, cu modul termic individual), 323,07 lei/Gcal cu TVA, pentru clienţii racordaţi la reţeaua secundară de termoficare (la punctele termice) ce nu fac parte din categoria populaţie, şi 245,39 lei/Gcal cu TVA, pentru populaţie.

Citeste si   75 de milioane de EURO pentru noul STADION de la IAȘI! Ciprian PARASCHIV: ”Când vom avea un STADION nou, veți auzi de un IAȘI mult mai PUTERNIC”

Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ