Share

În cadrul unei conferințe de presă din data de 9 septembrie, primarul Municipiului Iași, Mihai Chirica, a prezentat măsurile ce vor fi luate pentru începerea noului an școlar.

Primarul Municipiului a declarat faptul că în momentul de față școlile din Iași au în conturi sume disponibile în valoare de  9.631.982 de lei. Acești bani pot fi accesați oricând de instituțiile de învățământ pentru achiziționarea materialelor necesare pentru păstrarea măsurilor de siguranță.

O problemă cu care s-au confruntat autoritățile ieșene au fost școlile ce au în cont sume de peste 300.000 de lei dar continuă să ceară bani primăriei pentru dezinfectanți sau dispozitive necesare desfășurării orelor în regimul online.

Citeste si   VIDEO l 1 DECEMBRIE 2020 la IAȘI! Fără PARADĂ militară și PUBLIC la ceremonia de Ziua NAȚIONALĂ

”Banii îi aveți, stimați profesori, vă rog frumos să-i folosiți„

De asemenea, în timpul conferinței de presă Mihai Chirica a prezentat inițiativa ”Copii de nota 10„. Prin intermediul acestui proiect inițiat de primărie, un număr de 550 de elevi vor beneficia de ghiozdane pline cu rechizite și dulciuri.

Copiii au fost selectați cu ajutorul Direcției de Asistență Socială și provin din familii defavorizate. Costul unui pachet este de 125 de lei iar acesta conține: un penar, acuarele, pensoane, caiete de diverse tipuri, creioane, lipici, carioci, hârtie colorată, orar, etichete, stilou, rezerve de stilou etc.

Întrebat de reporterii ziarului ”Bună Dimineața Iași„ cum se va desfășura triajul epidemiologic al elevilor și al cadrelor didactice de la 14 septembrie primarul Municipiului Iași, Mihai Chirica, a declarat:

Exact așa cum ați văzut și dimineață la Grădinița Nr.26 unele grădinițe au holurile largi, altele ne-au cerut să le punem la dispoziție corturi de triaj pe care le vom instala în funcție de solicitarea dumnealor. Vor avea intrări separate și multiple astfel încât să facă triajul cât mai repede. Sigur că sunt și comentarii referitor la propunerile pe care le-a avut Guvernul asupra învățământului primar.

Dacă pui un minut pentru fiecare copil, înmulțești cu 200 de copii la o grădiniță și ies 200 de minute de triaj, n-o să poți să faci la poartă chestiunea aceasta. Se vor adapta. Directorii de grădinițe în special sunt cât se poate de profesioniști și sunt convins că vor găsi soluții și asupra triajului


Share

LĂSAȚI UN MESAJ