Share

Anchetă epidemiologică demarată la Secţia de Îngrijiri Paliative din cadrul Spitalului Municipal Paşcani

Cu privire la ancheta epidemiologică demarată la Secţia de Îngrijiri Paliative din cadrul Spitalului Municipal Paşcani pe data de 20 aprilie 2020, vă aducem la cunostinţă că s-au finalizat cele 16 teste ale personalului medical, care erau în lucru la sfârşitul săptămânii trecute.

Rezultatele de laborator au evidenţiat faptul că două cadre medicale, o asistentă medicală şi o infirmieră, au fost depistate pozitiv cu noul coronavirus.

Prin urmare, în total, sunt confirmate pozitiv 9 cadre medicale: un medic, 3 asistente medicale și 5 infirmiere.

Reamintim că în urma confirmării cu COVID-19 pe data de 20 aprilie 2020 a unui medic care își desfașoară activitatea în această secție, au fost efectuate 52 de recoltări de la personalul sanitar și 48 de recoltări de la pacienții internați la Secția de Îngrijiri Paliative.

Pe langă cei 10 bolnavi confirmați cu COVID-19, transferați săptămâna trecută la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Iaşi, la sfârșitul săptămânii trecute a mai fost confirmat un caz pozitiv în rândul pacienţilor din această secţie.

Testarea a fost facută în urma apariţiei unor simptome uşoare la 2 pacienţi, iar recoltarea a evidenţiat un singur rezultat pozitiv

De asemenea, la sfârşitul săptămânii trecute, trei membri din familia unei infirmiere (depistată pozitiv) de la Secția de Îngrijiri Paliative din cadrul Spitalului Municipal Paşcani, au fost confirmaţi pozitiv în urma testării pentru noul coronavirus.

Direcția de Sănătate Publică Iași a desfăşurat pe parcursul săptămânii trecute acţiunea de testare pentru depistarea COVID-19 a personalului din toate căminele pentru persoane vârstnice din judeţul Iaşi, din centrele sociale și centrele rezidenţiale pentru persoane adulte aflate în dificultate.

Pentru această  acţiune au fost mobilizate mai multe echipe de epidemiologi din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Iași care au prelevat 661 de probe.

Investigaţiile de laborator au evidenţiat că toate rezultatele sunt negative

Conform Ordonanței Militare nr. 8, această activitate a fost demarată în scopul prevenirii apariției unor focare de infecţie, în cazul manifestării simptomatologiei specifice COVID-19 sau, după caz, a unor informaţii din care rezultă contactul direct cu o persoană infectată.

Având în vedere că aceste centre adăpostesc cele mai vulnerabile categorii de persoane, Direcţia de Sănătate Publică Iași supraveghează din punct de vedere epidemiologic prin aceste acțiuni activitatea și starea de sănătate a persoanelor din aceste centre.


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ