Share

Povestea unei tinere de 22 de ani aduce din nou, în prim-plan, una dintre cele mai grave probleme din sistemul medical. Cea a bacteriilor luate de pacienţi din spitale. În doar 5 ani, fata a suferit 69 de operaţii.Totul după ce a luat dintr-un spital din Iaşi un cocktail de infecţii rezistente la antibiotic.

Pentru Ana Maria, coşmarul a început pe 20 ianuarie 2012. Avea atunci 17 ani şi a mers la Institutul de Boli Cardiovasculare Iaşi pentru o analiză. O angiografie care presupune introducerea unui cateter într-o arteră pentru a monitoriza, în timp real, vasele de sânge. După o săptămână, au apărut frisoanele, febra şi inflamarea zonei unde a fost introdus cateterul. După alt set de analize a realizat că a fost infectată cu trei bacterii extrem de pericolease, dezvoltate şi modificate genetic în mediul din spital.

De atunci, timp de 5 ani şi jumătate, Ana Maria a îndurat 69 de operaţii pentru rănile infectate şi pentru reconstrucţia ţesuturilor necrozate. În medie, o intervenţie pe lună.

În aceşti ani, Ana-Maria a intrat de 4 ori în comă din cauza septicemiei. Ultima dată, i s-a declarat chiar şi decesul.

Acum, are aproape tot piciorul decopertat de piele, iar din ţesutul muscular i-a rămas un sfert. Cu greu se mai poate deplasa şi fiecare pas înseamnă pentru ea un chin.

Viaţa Anei depinde acum de 50 000 euro, pentru a putea fi operată la o clinică din Turcia.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ