Share

În oraşele din România se trăieşte „ca afară” sau cel puţin aşa rezultă din Barometrul realizat de Banca Mondială în 41 de localităţi.

Informaţia conform căreia „peste 80% din populaţia din mediul urban este mulţumită de oraşul în care trăieşte” este privită cu scepticism de specialişti.

„Peste 80% din populaţia din mediul urban este mulţumită de oraşul în care trăieşte”- aceasta este unul dintre rezultatele unui studiu de tip Barometrul Urban realizat de Banca Mondială în 41 de localităţi din România.

90% dintre ieșeni sunt mulțumiți de orașul în care trăiesc

Surprinzător la barometrul realizat de Banca Mondială este gradul foarte mare de mulțumire al locuitorilor din mediul urban.

Citeste si   Tânărul care a DISTRUS 10 MAȘINI în cartierul ALEXANDRU nu deține PERMIS de CONDUCERE

Conform barometrului 90% dintre ieșeni sunt mulțumiți de orașul în care trăiesc și de condițiile oferite de acesta.

Iașul se află în top 9 orașe în care gradul de mulțumire a cetățenilor este de peste 80%, printre acestea se mai numără și Cluj-Napoca (97%), Oradea (96%), Alba Iulia (95%), Braşov (94%) Drobeta Turnu Severin (94%), Timișoara (92%), Sighișoara (92%), Slatina (90%).

Iașul – pe locul 1 în domeniul sănătății

Serviciile de sănătate sunt cele mai căutate și mulțumitoare pentru ieșeni, Iașul ieșind pe locul 1 în momentul realizării barometrului.

Citeste si   Tratament COVID inventat de o elevă de 14 ani. Tânăra a folosit mai multe modele simulate pentru a identifica molecula care blochează virusul

Ieșenii au avut de răspuns și unor întrebări cu privire la elemente specifice ale vieții urbane (transportul în comun, serviciile administrative, calitatea aerului, sistemul de sănătate, siguranța, facilitățile culturale).

Întrebările au avut patru variante de răspuns: foarte mulțumit; mai degrabă mulțumit, mai degrabă nemulțumit, foarte nemulțumit.

La întrebarea ”Cât de mulțumiți sunteți de transportul în comun (autobuze, tramvaie, troleibuze, metrou) din orașul dumneavoastră?”, 31% din ieșeni au spus că sunt foarte mulțumiți, iar 40% au spus că sunt mai degrabă mulțumit

28% dintre ieșeni sunt foarte mulțumi de serviciile medicale și alți 39% dintre ieșeni și-au arătat mulțumirea cu privire la facilitățile culturale, precum sălile de concerte, teatrele, cinematografele, muzeele şi bibliotecile.

Citeste si   Ministrul de Externe a participat din Washington (prin videocall) la Summit-ul Virtual al Iniţiativei celor Trei Mări

30% dintre ieșeni sunt foarte mulțumiți de spațiile publice, precum piețele publice, zonele pietonale și alți 23% de calitatea aerului din oraș. Totodată, 31% dintre ieșeni  au declarat că sunt mulțumiți de siguranța în spațiile publice.

16% dintre ieșeni au declarat că sunt foarte mulțumiți de activitatea administrației publice locale în domeniul urbanismului, iar alți 30% sunt de acord cu următoarea afirmație: ”serviciile administrative ale oraşului (meu) ajută în mod eficient oamenii”. 

 

 

 


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ