ideall.ro

Cursurile internaționale de vară ,,România-Limbă și civilizație” revin la Iași 

În perioada 3-25 iulie 2019, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iați (UAIC) organizează cea de-a 48-a ediție a Cursurilor internaționale de vară „România – Limba și civilizație”. Vor participa 41 de studenți și cercetători din 24 de țări, printre care: Armenia, Belgia, Bulgaria, Camerun, Cehia, China, Corea de Sud, etc.

Evenimentul s-a deschis în data de 3 iulie, de la ora 10.00, în Sala Senatului. Tinerii vor participa, timp de trei săptămâni, la cursuri de limba română, dar și la prelegeri despre cultura și civilizația națională. Prin organizarea acestor activități se urmărește îmbogățirea notțunilor de limbă română ale studenților străini și, în același timp, familiarizarea cu aspectele importante ale civilizației autohtone.

Pe lângă aceste activități, participanții vor lua parte la ateliere de teatru, dansuri populare și vor efectua și vizite la Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu”, la Editura „Junimea” și la muzeele din Iași. De asemnea, vor descoperi orașul printr-un tur ghidat și vor merge în excursii prin județele Moldovei.

evomag.ro

LĂSAȚI UN MESAJ