A apărut un nou furnizor de electricitate! Promite o factură cu până la 9% mai mică

0

Începând cu anul trecut, românii își pot schimba furnizorul de energie electrică, ieșind de pe piață reglementată și intrând pe cea liberă. Ce înseamnă această schimbare pentru consumatorii de electricitate? Pe scurt, cei care aleg piața liberă nu vor mai avea un tarif stabilit de arbitrul pieţei – Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), ci își vor negocia individual contractul.

Citeste si   Brazilia nu este singura țară lovită grav de COVID-19 în America Latină. Chile se luptă și ea cu virusul

Unul dintre cei doi mari distribuitori de gaze naturale din România, Engie – fosta Distrigaz Sud, a decis să intre pe piața electricității, informează economica.net.

Facturi cu până la 9% mai mici

Potrivit reprezentaților Engie, cei care vor opta pentru serviciul de furnizare a energiei electrice Engie, denumit e-Electra, vor putea obține o reducere a facturii lunare cu până la 9%.

Citeste si   Starea de sănătate a primului pacient tratat cu plasmă, la Arad, s-a îmbunătățit. Medicii iau în calcul vindecarea

Aceștia oferă electricitate la 0,175 lei/KWh. Iar, conform calculelor Engie, pentru o locuință de 50 de metri pătrați, care ar consuma lunar 50 kWh, factura se va reduce cu 9,33% față de cea actuală. Totuși, comparația este efectuată fără a lua în calcul taxa radio, taxa TV și TVA.

Sursa: bugetul.ro

DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ