A apărut un nou furnizor de electricitate! Promite o factură cu până la 9% mai mică

0
Share

Începând cu anul trecut, românii își pot schimba furnizorul de energie electrică, ieșind de pe piață reglementată și intrând pe cea liberă. Ce înseamnă această schimbare pentru consumatorii de electricitate? Pe scurt, cei care aleg piața liberă nu vor mai avea un tarif stabilit de arbitrul pieţei – Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), ci își vor negocia individual contractul.

Citeste si   Explozie de infectări în Franța în ultimele 24 de ore - peste 52.000 de cazuri confirmate de COVID-19

Unul dintre cei doi mari distribuitori de gaze naturale din România, Engie – fosta Distrigaz Sud, a decis să intre pe piața electricității, informează economica.net.

Facturi cu până la 9% mai mici

Potrivit reprezentaților Engie, cei care vor opta pentru serviciul de furnizare a energiei electrice Engie, denumit e-Electra, vor putea obține o reducere a facturii lunare cu până la 9%.

Citeste si   România în Realitate – Cum trecem de la învățământul clasic la cel online. Ce spun specialiștii în educație

Aceștia oferă electricitate la 0,175 lei/KWh. Iar, conform calculelor Engie, pentru o locuință de 50 de metri pătrați, care ar consuma lunar 50 kWh, factura se va reduce cu 9,33% față de cea actuală. Totuși, comparația este efectuată fără a lua în calcul taxa radio, taxa TV și TVA.

Sursa: bugetul.ro


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ