A apărut un nou furnizor de electricitate! Promite o factură cu până la 9% mai mică

0
ideall.ro

Începând cu anul trecut, românii își pot schimba furnizorul de energie electrică, ieșind de pe piață reglementată și intrând pe cea liberă. Ce înseamnă această schimbare pentru consumatorii de electricitate? Pe scurt, cei care aleg piața liberă nu vor mai avea un tarif stabilit de arbitrul pieţei – Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), ci își vor negocia individual contractul.

Unul dintre cei doi mari distribuitori de gaze naturale din România, Engie – fosta Distrigaz Sud, a decis să intre pe piața electricității, informează economica.net.

Facturi cu până la 9% mai mici

Potrivit reprezentaților Engie, cei care vor opta pentru serviciul de furnizare a energiei electrice Engie, denumit e-Electra, vor putea obține o reducere a facturii lunare cu până la 9%.

Aceștia oferă electricitate la 0,175 lei/KWh. Iar, conform calculelor Engie, pentru o locuință de 50 de metri pătrați, care ar consuma lunar 50 kWh, factura se va reduce cu 9,33% față de cea actuală. Totuși, comparația este efectuată fără a lua în calcul taxa radio, taxa TV și TVA.

Sursa: bugetul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ