Share

Un bărbat de 50 de ani a fost diagnosticat de medici cu hepatită acută după ce a consumat în fiecare zi câte 4-5 doze de băutură energizantă.

Medicii au constatat că ficatul pacientului era grav afectat, potrivit DailyMail. Acesta le-a explicat că a recurs la consumul de energizante ca să nu adoarmă la serviciu.

Citeste si   Tenis: Tecău şi Rojer s-au calificat în sferturi la Hamburg, după abandonul columbienilor Cabal şi Farah

La început simptomele erau de anorexie şi durere abdominală, după care au apărut durerile de cap şi voma.

Bărbatul al cărui nume nu a fost dat publicităţii de medici, a crezul că sunt semnele unei gripe şi nu a ajuns la spital decât în ultimă instanţă, când i s-a îngălbenit pielea.

Excesul de cofeină i-a fost fatal pacientului: “Fiecare doză de băutură energizantă conţine 40 mg de niacină, adică dublu faţă de cantitatea zilnică recomandată. Iar el consuma 4-5 doze zilnic”, au notat medicii.

Cazul a fost prezentat de cercetătorii de la University of Florida College of Medicine, în revista medicală BMJ Case Reports.

Citeste si   Preşedinţii Franţei şi Turciei au discutat telefonic despre criza din Mediterana de Est

Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ