Share

Tânărul sucevean Andrei Câmpan a reprezentat țara și a câștigat medalia de aur la Campionatele Mondiale de Juniori la Culturism și Fitness care a avut loc la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Sportivul de 19 ani a fost antrenat de Cristi Tcaciuc, antrenor la Euro Power Gym Suceava de la începutul anului 2020. Andrei Câmpan a muncit foarte mult și a reușit să fac performanță chiar dacă a concurat într-un scaun cu rotile din cauza unor dezabilități. Acest lucru nu l-a împiedicat să devină campion mondial de juniori la categoria specială.

 A concurat într-un scaun cu rotile nu l-a împiedicat să câștige locul I

„L-am luat sub aripa mea undeva la începutul anului, s-a ținut de treabă, l-am dus la Campionatele Naționale la juniori și a câștigat. A continuat pregătirea, deși situația era incertă

cu desfășurarea concursului în țară, a fost selectat în lotul național, a concurat și a câștigat. Totodată, a fost felicitat de Președintele Federației Naționale de Culturism și Fitness Rafael Santoja.

Faptul că a câștigat medalia e aur la Mondialele de Culturism pentru juniori, este o performanță foarte foarte mare, dar dincolo de acest aspect el însuși este un exemplu pentru foarte mulți pentru că nu s-a dat bătut”, a declarat Cristi Tcaciuc, antrenor Euro Power Gym Suceava pentru Ziarul Bună Dimineața Suceava

„Ca și experiență a fost ceva unic”

Contactat de reporterii Ziarului „Bună Dimineața Suceava”, Andrei Cîmpan a declarat că a fost o experiență greu de exprimat în cuvinte, iar faptul că a urcat pe scenă pentru prima dată într-un scaun cu rotile a avut rețineri pentru început deoarece nu știa cum va reacționa lumea. Ulterior oamenii au fost plăcut surprinși de apariția lui și a primit foarte multe felicitări.

„Ca la orice campionat mondial am participat și la Naționale unde am obținut locul I, după care am fost selectat în Lotul Național unde am fost primit foarte frumos, ca într-o familie.

Antrenorii noștri au avut grijă de noi, am fost tratat extraordinar. În spatele scenei, înainte de a intra pe scenă, toată lumea a avut grijă de sportivii noștri din țară. Nu ne-a lipsit nimic.

Ca și experiență a fost ceva ce greu pot explica în cuvinte pentru că sentimentele sunt de nedescris. În momentul în care ai pășit pe scenă, emoțiile nu mai există, pentru că acolo arăți ce ai muncit tu în lunile de pregătire.

Faptul că am concurat a fost ceva special și pentru mine deoarece a fost primul meu concurs în care am urcat pe scenă în scaun cu rotile, am avut câteva rețineri pentru că nu am știut cum va reacționa lumea din acest punct de vedere, dar după părerea mea au fost surprinși într-un mod plăcut și am primit foarte multe felicitări și respect din partea unor sportivi cu mult peste mine la categorii mai mari”, a declarat sportivul Andrei Cîmpan pentru Ziarul Bună Dimineața Suceava.

 

 

 

 

 


Share
Citeste si   Iaşi: Femeie transferată de la Spitalul Suceava la 'Sfântul Spiridon' după ce a suferit arsuri pe 35% din corp
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ