Share

După ce ne-ați negociat statul de sclavi, vă arătați intrigați că asta am devenit?

Ipocrit până în măduva oaselor, politicianul Vosganian, cunoscut și ca “deputatul mir”, a trecut la postări de tip patriotard arătându-se contrariat și deranjat nevoie mare de o situație de altfel negociată și acceptată de către întregul stabiliment politic din România.

Negocierile cu “gura la prohab” așa cum le-a statuat negociatorul-șef a României la UE, Vasile PUȘCAS, au fost cele care au trasat însăși evoluția României în cadrul Uniunii Europene.

Varujan Vosganian a fost parte a acestui proces care are, desigur, deja 20 de ani. Să vină astăzi unul dintre politicienii care s-au implicat activ în desăvârșirea a ceea azi denumim a fi “calea europeană” a țării noastre și să se arate surprins de statutul pe care l-am “dobândit” DIN CAUZA negocierilor pe care ei, politicienii, le-au dus în numele nostru, indică o nesimțire fără margini!

VOSGANIAN: Ordonanța militară nr. 7, care ridică slugărnicia față de alții la rang de lege

“Chiar mă miram că statul german va admite ca sparanghelul să rămână necules din cauza ifoselor statului român care și-a suspendat zborurile către Germania! Lucrurile au fost puse la punct la nivelul cel mai înalt, charterele către Germania cu zilieri români vor fi reluate și sparanghelul va fi salvat.

Citeste si   Nicușor Dan: „Am semnat un contract de 300 de milioane de euro cu Ministerul Fondurilor Europene pentru distribuția agentului termic”

Și poate n-o să credeți, dar se poartă negocieri și pentru reluarea zborurilor către Italia!!! Luni – cel puțin așa spun ziarele italiene – ministrul agriculturii din Italia, Teresa Bellanova se va întâlni cu ambasadorul nostru la Roma pentru a negocia un acord pentru deschiderea fluxului de sezonieri.

IPOCRIZIE marca VOSGANIAN! Deputatul “MIR”: “Proiectele IAȘULUI care TREBUIE incluse în programul VIITORULUI Guvern”

Sigur că pentru italieni, ca și pentru germani, sparanghelul și căpșunile sunt mai importante decât sănătatea unor zilieri români care dorm în dormitoare comune, în țări cu o contaminare și mortalitate mult mai mare din cauza virusului corona. Și ca lucrurile să fie cât se poate de clare, autoritățile române care veghează la sănătatea românilor au consfințit prin lege că suntem și vom rămâne zilierii Europei.

Citeste si   Ludovic Orban, DECIZII de ultimă oră pentru angajați: Premierul a anunțat cand se va MAJORA salariul minim

Iată cum sună art. 10.1 din Ordonanța militară nr. 7: „Sunt permise zborurile efectuate de toți operatorii aerieni prin curse neregulate (charter) pentru transportul lucrătorilor sezonieri din România către alte state, cu avizul autorităților competente din țara de destinație.” Adică noi suntem zilierii oricui ne cere, le stăm la dispoziție, numai să vrea ei.

Țările dezvoltate ale Europei își amintesc de noi doar când e nevoie de culegători de sparanghel ori de căpșuni. Atâta valorăm pentru ei

Și, judecând după atitudinea autorităților noastre, atâta valorăm și pentru noi. Sigur că se vor găsi tot felul de justificări: românii aceia vor avea un venit în vreme de criză, și-așa avem mulți șomeri, poate că cei care pleacă la muncă sunt dintre cei care se reîntorseseră, mai scăpăm de-o grijă, rezolvăm și o problemă epidemiologică. Nu-i așa? Comportamentul de slugă are virtutea de a găsi mereu argumente.

Citeste si   Victor Ponta plagiază până și mesaje de condoleanțe - FOTO

8 MANDATE de PARLAMENTAR pentru Varujan VOSGANIAN! Deputatul „MIR” este cel mai vechi politician ieşean

Și, la urma urmei, câștigăm câteva sute de euro în plus și răcnim: „Noi suntem români, noi suntem români/ noi suntem aici în veci stăpâni!” Numai că nu prea mai suntem pe-aici, ca să fim stăpâni, mai mult suntem prin alte părți, slugi pe la alții. Și conduși la noi acasă de slugile altora.

Realitatea e că autorităților române puțin le pasă de soarta românilor care se îmbulzesc în chartere să meargă la cules de sparanghel, lor le pasă doar să nu-i supere pe germani. Și pe alții din aceeași ligă.

E scandalos ca faptul că suntem zilierii Europei să fie consfințit prin lege! Și mai vorbim de demnitate și ascultăm imnul național cu program”, a arătat Vosganian.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ