Share

Cea de-a doua ediție a Simulării Concursului de Admitere la Universitatea de Medicină și Farmacie ”Grigore T. Popa” din Iași se va desfășura online

Luând în considerare contextul epidemiologic actual, cea de-a doua ediție a Simulării Concursului de Admitere la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași se va desfășura online, în weekend-ul 30-31 mai 2020. Înscrierile au loc în perioada 11-24 mai.

Viorel Scripcariu: ”Este important să le oferim candidaților șansa de a-și testa cunoștințele.”

Nu am vrut să renunțăm la acest proiect, pentru că este important să le oferim candidaților șansa de a-și testa cunoștințele înainte de concursul de admitere, astfel că această sesiune se va desfășura online. Este cea mai bună soluție găsită de organizatori și îi felicit pentru eforturile depuse, iar viitorilor candidați le urez succes”, a declarat prof. univ. dr. Viorel SCRIPCARIU, rectorul UMF Iași.

Citeste si   IAȘUL va avea un nou Institut REGIONAL de Boli Cardiovasculare la MIROSLAVA! Dan NIȚĂ: ”Acest OBIECTIV va genera INTERES”

Aflat la a IX-a ediție și înregistrând un număr de peste 1600 de participanți la ediția din martie 2020, acest proiect educațional își propune să testeze cunoștințele candidaților și să-i obișnuiască cu rigorile examenului pe care aceștia îl vor susține în data de 26 iulie 2020.

Miruna Ungureanu: ”Această ediție a Simulării Concursului de Admitere presupune colaborarea Comitetului de Organizare cu o platformă specializată.”

Această ediție a Simulării Concursului de Admitere presupune colaborarea Comitetului de Organizare cu o platformă specializată în susținerea de testări online. S-a decis parteneriatul cu QuestMed, o aplicație web care permite crearea și distribuirea tezei pe care candidații o vor avea de completat.

Candidații se vor înscrie pe site-ul nostru și vor fi direcționați automat pe platforma online, unde li se va genera un cont cu user și parolă. Cu acestea se vor loga în momentul simulării. ”, a declarat Miruna Ungureanu, președinte SSMI.

Citeste si   VIDEO l Fără PARADĂ militară și fără PUBLIC la ceremonia de Ziua NAȚIONALĂ la IAȘI

Concursul propriu-zis constă în susținerea unui test grilă sub forma unui formular online cu întrebări concepute și redactate exclusiv de către cadrele didactice ale Universității de Medicină și Farmacie ”Grigore T. Popa” din Iași.

Timp de 3 ore, candidații vor rezolva întrebările de tip complement simplu cu informații din toate manualele alternative valabile pentru disciplinele și clasele de liceu.

Taxa de participare este în cuantum de 30 de lei

Proiectul se află sub tutela Universității de Medicină și Farmacie ”Grigore T. Popa” din Iași, fiind rezultatul colaborării strânse dintre Societatea Studenților Mediciniști Iași, Societatea Studenților Farmaciști Iași, Societatea Studenților Stomatologi Iași, Asociația Studenților Bioingineri Iași și Societatea Studențească de Chirurgie din România, filiala Iași.

Scopul acestuia este de a-i ajuta pe candidați să se acomodeze cu atmosfera de examen și strictețea acestuia și să-și testeze cunoștințele acumulate până la momentul respectiv

Simularea Concursului de Admitere este deschisă pentru toți elevii ciclului liceal, precum și pentru alte persoane care doresc să se înscrie la Universitatea de Medicină și Farmacie ”Grigore T. Popa” din Iași care au urmat un ciclu de învățământ secundar superior (liceu sau colegiu).

Citeste si   (P) PSD Iași: ”Ciocoii de ieri, LIBERALII de azi! Cresc taxele și IMPOZITELE locale în primăriile CONTROLATE de PNL-iști”

Participanții au posibilitatea de a susține concursul la o anumită specializare, având opțiunea să aleagă dintre mai multe discipline propuse în metodologia pentru examen, cu ponderea întrebărilor din disciplina obligatorie de minim 60%

Astfel, pentru specializările Medicină și Medicină Dentară, candidații vor susține o probă obligatorie la Biologie clasa a XI-a și o probă la alegere: Fizică sau Chimie Organică. Pentru specializarea Farmacie, disciplina obligatorie este Chimie Organică, iar cea la alegere este Biologie Vegetală sau Biologie clasa a XI-a.

Specializarea Balneofiziokinetoterapie și Recuperare necesită susținerea concursului la Biologie clasa a XI-a, în timp ce Bioingineria Medicală oferă opțiunea participanților de a alege proba de concurs între Biologie clasa a XI-a sau Matematică.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ