Sub “înaltul patronaj” al primarului Dan NIȚĂ, la Primăria MIROSLAVA și-a regăsit locul și DASCALU DRAGOS 

În toate articolele ne referim la comuna Miroslava ca fiind una dintre cele mai bogate comune din țară, aceasta fiind o afirmație adevărată. Dar, la fel de adevărat este și faptul că în această primărie sunt cheltuite sume mari din banii publici și este foarte important modul în care sunt efectuate aceste alocări bugetare.

Vă vom prezenta astăzi, pe baza unor îndoieli pe care noi le-am considerat ca fiind rezonabile, o alocare bugetară avizată de primarul Dan NIȚĂ de natură să ridice mari semne de întrebare cu privire la criteriile de adjudecare folosite în Primăria MIROSLAVA.

Datele sunt următoarele: În 18.10.2018, SC CONCRET DRUM SRL, a prins un contract la Primăria MIROSLVA în vederea efectuării unor lucrari de asfaltare drumuri in comuna Miroslava. Valoarea lucrărilor este de 220750 RON. Mai exact ar fi vorba despre lucrari de asfaltare drum in lungime de 125 m in incinta parcului industrial Miroslava – straturi de fundatie din balast, piatra sparta, reprofilare drum si doua straturi de asfalt pe o latime de drum de maxim 7,00 m.

În CONCRET DRUM SRL, DASCĂLU DRAGOȘ IONUȚ și DASCĂLU CRISTINA-ADELA dețin 75% dintre acțiuni!

Cine este DASCĂLU DRAGOȘ

Relația de apropiere dintre Dascălu și fiul primarului de Miroslava, Bogdan NIȚĂ a făcut subiectul a numeroase articole de presă și vom reveni asupra afacerilor comune ale celor doi în edițiile viitoare.

Printr-un comunicat emis în 2010 DNA informează că “DASCĂLU DRAGOŞ IONUŢ, director, şef sector Iaşi în cadrul la S.C. VIAROM CONSTRUCT S.A., este condamnat la 2 ani şi 2 luni închisoare cu suspendare condiţionată, pe un termen de încercare de 4 ani şi 2 luni, pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă”.

Pe marginea activității VIAROM CONSTRUCT, Ziarul “Buna Dimineata Iași” a mai realizat câteva anchete.

Lucrări de peste 270 milioane RON câștigate de VIAROM la IAȘI! Unele executate în BĂTAIE de JOC

Condamnarea primită de Dascălu are legătură directă cu poziția ocupată de acesta în S.C. VIAROM CONSTRUCT S.A și anume de director, şef sector Iaşi

Situația este foarte gravă, pentru că VIAROM CONSTRUCT SRL, reprezentată de DASCĂLU Dragoș a prin contracte de Primăria MIROSLAVA de ordinul zecilor de milioane.

Spre exemplu, în data de 24-11-2008, VIAROM CONSTRUCT SRL a prins un contract la MIROSLAVA de 60.175.300 RON. În data de 11-11-2009, un alt contract în valoare de 10.267.000 RON.

Contracte de peste 70 milioane între VIAROM și MIROSLAVA, iar reprezentantul VIAROM la IAȘI, Dascălu Dragos este condamnat penal pentru corupție???

Să ne reamintim faptul că Niță se afla în acel moment la PDL, iar Băsescu la nivelul anilor 2008, 2009, 2010 tăia și spânzura în România, poate de aceea un reprezentant de seamă al PDL de la IAȘI, era intangibil??? Sunt doar semne de întrebare!

La fel cum este greu de explicat relația dintre fiul primarului NIȚĂ și acest Dascălu care bifa încă de la instalarea lui Niță în funcția de primar al comunei MIROSLAVA contracte de ordinul zecilor de milioane!

Și iată că Dascălu revine la Primăria Miroslava în 2018. Despre CONCRET DRUM SRL

Un alt mare semn de întrebare legat de modul în care a prins Dascălu acest contract de asfaltare la Primăria Miroslava este ridicat de însăși profilul economic al SC CONCRET DRUM SRL.

Această firmă, deși este înființată în 2013, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de doar 79.243,84 euro, din care asociații au dedus un profit de, atenție 72.678,17 EUR.

Cifrele indică o situație economică nespecifică unei firme cu obiect principal de activitate în domeniul lucrarilor de constructii a drumurilor si autostrazilor, așa cum este SC CONCRET DRUM SRL.

Și iată că, totuși, Primăria Miroslava a declarat câștigătoare o firmă cu un asemenea profil pentru executarea asfaltărilor la in incinta parcului industrial Miroslava.

Perioada petrecută în VIAROM CONSTRUCT și contractele cu Primăria MIROSLAVA l-au ajutat enorm pe DASCĂLU

În 2011, Dascălu înființa PANEQUIP SRL, o firmă care desfășoară transporturi rutiere de marfuri și care în 2017 a înregistrat o cifră de afaceri de 8.192.655 ron. În această firmă este asociat cu POPESCU ȘTEFAN.

Prin PANEQUIP SRL, Dascălu este asociat cu HUȚUPAȘU ION (patronul TERA BETON SRL) în MYLJER COMPANY SRL.

O altă asociere interesantă o mai are Dascălu cu Ioan PĂDURARU în FIXOBIT SRL. Ion PĂDURARU (Fortuna Imobiliare) a gravitat și el în jurul Primăriei MIROSLAVA.

Mesajul redacției Ziarului “Buna Dimineata Iași”

Dacă aveți un posibil răspuns sau poate un indiciu pentru reporterii de anchetă ai ziarului nostru ne puteți scrie pe adresa office@bunadimineataiasi.ro! Doar cu ajutorul dvs vom putea să STOPĂM acest furt generalizat din bugetele publice! Orice indiciu poate conduce la finalizarea unei anchete. Fiecare anchetă jurnalistică poate conduce la declanșarea unei anchete judiciare și pe cale de consecință la punerea sub acuzare a celor care delapidează bugetele statutului și care implicit ne fură pe fiecare dintre noi! Ziarul “Buna Dimineata Iași” își asumă protejarea deplină a confidențialității surselor care ajută la realizarea acestor anchete.

1 COMENTARIU

  1. Crismaru Marius Ciprian, zis si Boris (un taranus din Nicolina, nu va speriati ca o fi vreun rus) se lauda cum mergea el prin tara si avea un program pe telefon care sincronizat cu pacanelele reusea sa scoata toti banii din ele. Inclusiv in Iasi are interdictie in casinouri, ca doar nu a stat degeaba.
    Acuma na, stiti cum e, sa iti faci o firma (SC IANIS CLUB SRL), sa o finantezi cu 3-400.000 de euro, sa faci un bloc in REDIU si inainte de asta cateva casute la Trei Sarmale si sa nu te intrebe nimeni de unde provin banii cu siguranta e foarte relaxant.
    Insa ma intreb daca intra peste el sau peste multi altii care fac banii la fel si ar ramane fara nimic, tot blocuri ar face?

LĂSAȚI UN MESAJ