Share

O vietate nemaivăzută de secole a apărut pe coasta Portugaliei: „Are dinți de EXTRATERESTRU și o formă ciudată”

Cercetători din cadrul Institutului Portughez al Mării și Atmosferei (IPMA) au descoperit un rechin gulerat în apele din apropierea coastei Portugaliei.

Oamenii de știință vorbesc despre monstrul marin ca despre o “adevărată fosilă în viață”, deoarece unele rămășițe aparținând aceleiași specii au fost datate acum 80 de milioane de ani, conform Sic Noticia.

Citeste si   Japonia şi Coreea de Sud au convenit că trebuie să îşi repare relaţiile

Rechinul gulerat, capturat la o adâncime de 700 de metri, este un exemplar mascul de 1,5 metri lungime, cu un corp fin și longilin asemănător celui al unui șarpe și fălcile pline de dinți ascuțiți de rechin. În total, acesta posedă 300 de dinți mici, de formă triunghiulară.

Această specie este rareori observată, după cum precizează Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii (IUCN), cea mai importantă organizație mondială neguvernamentală dedicată conservării naturii.

Citeste si   Peste 800 de universitari reclamă la CCR legea care interzice referirea la identitatea de gen în şcoli

Această viețuitoare trăiește la adâncimi între 500 și 1.000 de metri și este foarte discretă.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ