Persoana care a amenințat cu moartea o jurnalistă a fost identificată

Persoana care a amenințat-o cu moartea pe jurnalistă Emilia Sercan, cunoscută pentru anchetele privind plagiatele în rândul înalților demnitari și al conducerilor unor instituții de învățământ, cel mai recent fiind cazul Academiei de Poliție, a fost identificată.

Un ofițer de poliție, angajat al Academiei de Poliție, este persoana care a amenințat-o pe Sercan, anunță Digi 24.

Se vor face percheziții la Academie și acasă la ofițet

În aceste condiții, miercuri dimineață au loc percheziții la Academia de Poliție Alexandru Ioan Cuza și acasă la un ofițer al instituției.

Citeste si   ISJ IAȘI propune tuturor PROFESORILOR diriginți strategii de COMUNICARE și interacțiune cu ELEVII

“Faptul că s-a ajuns că eu să fiu amenințată de cineva care era angajat al Academiei de Poliție înseamnă că anchetele mele au fost cât se poate de corecte, că au lovit acolo un grup de interese foarte puternic consolidat, care era legat de acele plagiate și despre acele ilegalități despre care am scris în ultimele săptămâni“, a declarat Sercan la postul citat.

Amintim că jurnalistă Emilia Sercan a anunțat, săptămâna trecută, pe pagină sa de Facebook, că a primit amenințări cu moartea, motiv pentru care a depus plângere la poliție.

Citeste si   Deși MĂȘTILE DE PROTECȚIE  sunt OBLIGATORII în mijloacele de transport în comun, nu toți călătorii IEȘENI respectă această REGULĂ

Luni seară, la ora 21:05, am primit un mesaj de amenințare cu moartea. Mesajul vine în contextul în care de trei săptămâni public în mod constant informații despre tezele de doctorat plagiate de la Academia de Poliție, instituție aflată în subordinea Ministerului de Interne, iar alte materiale erau în pregătire. De patru ani scriu aproape exclusiv despre tezele de doctorat plagiate ale unor oficiali ai statului, unii dintre cei mai puternici oameni din România fiind subiectul dezvăluirilor mele.

Anchetele despre tezele de doctorat plagiate au expus o cutremurătoare rețea de complicități, putere, influență și bani construită pe impostură la cel mai înalt nivel al instituțiilor statului. Până acum am fost înjurată, intimidată, urmărită, s-a încercat compromiterea mea, însă de dată asta s-a trecut la un alt nivel”, a scris ea.

Citeste si   Mihaela IVANCIA (PSD): "NU am mai vrut să suport MONOLOGUL gângav și GREU exprimat"

După anunțul jurnalistei, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a transmis că a “luat act de îngrijorarea exprimată în spațiul public” referitoare la amenințarea primită de jurnalistă și a adăugat că polițiștii efectuează o anchetă în acest caz.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ