Centrul  Judeţean  de  Resurse  şi  Asistenţă  Educaţională  Iaşi organizează în perioada 27-28 septembrie 2018, ZILELE CJRAE IAŞI, un eveniment ce reuneşte sub semnul dialogului cadre didactice, specialişti şi parteneri instituţionali din domeniul educaţional din regiunea nord-est şi are rolul de a de a facilita contexte de abordare a preocupărilor comune.
Aflată la ediţia a II-a ediţie, manifestarea vizează promovarea serviciilor de asistenţă psihopedagogică, a proiectelor, programelor şi resurselor informaţionale precum şi valorizarea specialiştilor din domeniul psihopedagogic: profesori consilieri şcolari respectiv profesori logopezi.
Manifestarea debutează cu Conferinţa Naţională „Generaţia XXI. Dialoguri intergeneraţionale şi psihopedagogice”, eveniment ce s-a impus din considerente pedagogice ancorate în realitatea secolului XXI. Trăim un timp al reîntemeierilor în educație, în acord cu actualitatea, cu dinamica societății, un timp al provocărilor în care vocea tinerilor  caută ecouri consonante cu vocea practicienilor din educatie, a mediului academic, a autoritățlor publice, a părinților.

Vor fi prezenţi reprezentanti ai instituţiilor decidente în materie de educaţie de la nivel local, cadre didactice de la Universitatea „Al.I.Cuza” Iaşi, reprezentanţi ai unităţilor de învăţământ din judeţ, reprezentanţi ai organizaţiilor guvernamentale şi nonguvernamentale.

Agenda evenimentului va cuprinde prezentarea rezultatelor proiectului ERASMUS+ KA 2 „Social Enterprise Development, Education and Training Tools (SEDETT)”, produse cu impact semnificativ atât asupra antreprenorilor sociali, cât și asupra tinerilor cu inițiativă, care doresc să devină antreprenori sociali: un instrument interactiv de evaluare a capacității întreprinderilor sociale, un curs online de tip blended-learning bazat pe studii de caz, materiale de marketing și un instrument web pentru întreprinderile sociale cu resurse creative și inovatoare, pentru experiențe de învățare care să încurajeze dezvoltarea organizațională.

            Din agenda manifestărilor:

Joi,  27 septembrie 2018, orele 14.30 – 17.30, Sala “Mihai Eminescu”, Astoria Iaşi

  • Conferinţa naţională „Generaţia XXI. Dialoguri intergeneraţionale şi psihopedagogice”

Vineri, 28 septembrie 2018, orele 10.00- 12.00, Sediul CJRAE Iaşi

  1. Atelier cu tema „Dinamica minte – personalitate”, invitat prof. univ. dr. Luminita Mihaela Iacob
  2. Atelier cu tema „Ritualuri de trecere de la adolescenţă la maturitate”, invitat conf. univ. dr. Ovidiu Gavrilovici
  3. Atelier cu tema „Antreprenoriatul social la tineri. Modele de bună practică în context european”, invitati reprezentanti Asociatia Alaturi de Voi, Asociatia Mai Bine
  4. Atelier cu tema „Adolescent în era digitală”, invitat conf. univ. dr. Camelia Soponaru
  5. Atelier cu tema „Rolul echipei multidisciplinare în integrarea copiilor cu CES. Prezentare de carte”, invitati reprezentanti ONG.

LĂSAȚI UN MESAJ