Share

Cu ocazia începerii anului şcolar, Primăria Municipiului Iași, prin Direcția de Asistență Socială, va organiza joi, 10 septembrie, în Parcul Expoziției, a IX-a ediție a acţiunii cultural-caritabile „Copii de nota 10”, în sprijinul copiilor familiilor defavorizate din clasele 0-VIII, care au domiciliul în Municipiul Iaşi.

Acțiunea are ca scop diminuarea fenomenului de abandon şcolar, 550 de copii proveniţi din familii defavorizate urmând a primi ajutoare de urgenţă în natură, constând în ghiozdane cu rechizite, în valoare de aproximativ 125 de lei.

Citeste si   TUIAȘI a fost cooptată într-un proiect de CERCETARE pentru dezvoltarea de TEHNOLOGII utilizate de Armata SUA

Din cauza măsurilor privind pandemia de COVID-19, distribuirea pachetelor va avea loc în două etape: între orele 10.00 – 10.30 vor primi pachete beneficiarii a căror nume de familie începe cu litera A până la J inclusiv, iar între orele 13.00 – 13.30 vor primi beneficiarii a căror nume de familie începe cu litera L până la Z. Înainte de începerea fiecărei distribuiri de pachete va avea loc un scurt moment artistic.

Citeste si   132 de CLASE din județul IAȘI au suspendat a cursurilor ȘCOLARE organizate în MODALITATEA ”faţă în faţă"

Municipalitatea va asigura și o serie de măsuri sanitare, specifice perioadei de pandemie. Astfel, intrarea la eveniment se va face doar pe poarta principală cu asigurarea distanțării sociale prin marcaje.

Patru cadre medicale echipate corespunzător vor asigura termometrizarea tuturor participanților. Personalul administrativ va asigura dezinfecția mâinilor tuturor participanților și va distribui măști de protecție celor care nu au la momentul intrării.

Întreaga zonă, inclusiv scena și scaunele din perimetru vor fi dezinfectate înainte de începerea evenimentului, precum și între cele două etape de distribuire a pachetelor.

Citeste si   PERSONALUL Serviciului de reintegrare a PENITENCIARULUI Iași vă invită la EXPOZIȚIA REGIONALĂ ”Educație și RESTAURARE prin artă SACRĂ”

Pentru reușita evenimentului vor conlucra și Ateneul Național din Iași. care va asigura scaunele, instalația de sonorizare și momentul artistic, Servicii Publice Iași, care va asigura scena și branșamentul electric al acesteia, precum și panourile de gard pentru asigurarea perimetrului, și Poliția Locală Iași, care va asigura personalul necesar bunei desfășurări a evenimentului și respectarea măsurilor de ordine.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ