Compozitorul şi muzicologul Doru Popovici a murit 

Compozitorul Doru Popovici a murit marţi, 5 martie 2019, la vârsta de 87 de ani. Muzicologul a fost colaborator al Radiodifuziunii Române și a onorat prin prezenţa sa posturile de radio România Cultural şi Muzical.

Doru Popovici a fost redactor muzical la Radioteleviziunea Română (din 1968). A scris studii, articole, cronici muzicale, recenzii în ziare de mare tiraj şi în reviste de specialitate din toată ţara: Muzica, Contemporanul, Amfiteatru, Astra (Braşov), Tomis (Constanţa), Tribuna (Cluj), Luceafărul (Craiova), Scânteia, Scânteia tineretului, România liberă (Bucureşti).

Colaborator al Radiodifuziunii Române, a onorat prin prezenţa sa posturile de radio România Cultural şi Muzical, cu emisiuni precum: Lucrări instrumentale şi Corespondenţe Spirituale, potrivit www.ucmr.org.ro. A fost membru al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România, al Societăţii Internaţionale de Compoziţie SACEM din Paris. Printre distincţiile obţinute se numără şi Ordinul Meritul Cultural clasa IV (1969).

LĂSAȚI UN MESAJ