Abonamentele gratuite pentru pensionari vor fi înlocuite cu cardul SeniorIS, care urmează să fie pus în cel mai scurt timp în circulaţie de Compania de Transport Public (CTP)

Printre avantajele cardului SeniorIS se numără eliminarea timpilor de stat la rând a persoanelor în vârstă care beneficiază de această facilitate și care în fiecare an sunt nevoite să își vizeze legitimațiile de transport.

Potrivit reprezentanţilor regiei de transport, noile carduri nu vor mai trebui vizate, bazele de date conţinute de acestea urmând să fie actualizate automat, în fiecare lună, de Direcţia de Asistenţă Socială şi Compania de Transport Public.

Totodată, introducerea acestor carduri va duce și la eliberarea chioșcurilor de bilete pentru cei care cumpără titlurile de călătorie. Un alt avantaj constă în scăderea costurilor de operare, în condițiile în care după vizarea legitimațiilor, era necesar un volum de muncă de cel puțin două luni pentru actualizarea noii baze de date. Nu în ultimul rând, la fel precum StudentIS, cardul SeniorIS presupune folosirea unei tehnologii smart în implementarea acestei măsuri, prin extinderea aplicației deja existente 24Pay.

Proiectul de hotărâre privind introducerea acestui nou document de călătorie, destinat pensionarilor, urmând să fie supus spre dezbatere şi aprobare consilierilor locali, în cadrul şedinţei de joi, 29 august.

LĂSAȚI UN MESAJ