Share

Absolvenții Facultății de Arhitectură, premiați la un important festival internațional în Uzbekistan

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași a fost prezentă și în acest an la cea de-a noua ediție a „International Festival of Architectural, Civil Engineering and Design Schools of Eurasia”, care a avut loc în perioada 14 – 18 noiembrie 2019, fiind organizat în acest an de către Tashkent Institute of Architecture and Civil Engineering, Turin Polytechnic University din Tashkent, Samarkand State Institute of Architecture and Civil Engineering, Bukhara Institute of Technology (Uzbekistan).

Citeste si   Fostul primar al IAȘULUI, Gheorghe NICHITA a primit 5 ani de ÎNCHISOARE în dosarul nr. 46544/3/2015

În continuare, însă, principalul organizator al celor nouă ediții ale festivalului a fost Kazakh Leading Academy of Architecture and Civil Engineering (Kazakhstan)

Din partea universității a participat la acest eveniment prof. univ. dr. arh. Mihai Drișcu, decan al Facultății de Arhitectură „G.M.Cantacuzino”, care a fost membru al comisiei de jurizare pentru secțiunea „diplome de arhitectură” în edițiile precedente.

Citeste si   Turismul din Județul IAȘI continuă să fie AFECTAT grav de CRIZA sanitară: ”Sosirile ÎNREGISTRATE în structurile de primire TURISTICĂ în luna mai 2020 au însumat 1729 PERSOANE”

Absolvenții universității însă au participat la concurs și au câștigat atât premiul întâi prin arh. Tudor Vlad, cât și două premii III, prin arh. Andreea Calancea și arh. Elis Hairi, în contextul în care au fost jurizate 350 de diplome de arhitectură din peste 900 de proiecte înscrise, din 19 țări participante.

Citeste si   Ce se ÎNTÂMPLĂ dacă vrei să faci un simplu RETUR unui PRODUS? ”VIAMOND își bate joc de CLIENȚII săi”

În cadrul festivalului au avut loc și vernisajul expoziției lucrărilor înscrise la concursul internațional al proiectelor de diplomă, dar și excursii în locuri istorice și obiective turistice din orașele Tașkent, Samarkand și Bukhara.

 


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ