Mai mulți aleși locali din cadrul Consiliului Local al orașului Podu Iloaiei s-au ales cu o plângere penală

Mai mulți aleși locali din cadrul Consiliului Local al orașului Podu Iloaiei s-au ales cu o plângere penală, acuzațiile fiind de abuz în serviciu și neglijență în serviciu.

Plângerea penală a fost facută la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași chiar de către primarul orașului Podu Iloaiei, după ce consilierii locali s-ar fi opus încetării unui contract de concesiune prin intermediul căruia un teren intravilan ar fi urmat să ajungă înapoi în circuitul civil.

“Abuzul în serviciu a fost comis prin neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu privind efectuarea actului de constatare a încetării unui contract deja încetat de drept. Potrivit principiului simetriei actelor juridice și având în vedere că semnatarul în calitate de concedent este Consiliul Local, rezultă că doar acesta are atât dreptul cât și obligația să îndeplinească formalitatea necesară constatarii încetării contractului prin consilierii locali, astfel încât terenul-imobil să rămână liber de sarcini și ulterior să fie repus în circuitul civil în beneficiul comunității pe care aceștia o reprezintă”, se mai arată în plângerea penală depusă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași.

Citeste si   Minivacanță în SIGURANȚĂ! POLIȚIA Română recomanda o serie de MĂSURI

Ioan ALEXA, opozantul primarului din Podu Iloaiei, a răspuns acuzațiilor aduse:

Mi-am început ziua cumva amuzat de grozăviile marelui primar Istrate- bine, primar e deja o titulatură pe care o are doar în acte, căci în fapt e doar un om care încasează un salariu din bani publici fără să facă nimic.

Mai exact, Istrate trâmbițează prin presă că ne-a făcut plângere penală mie și altor consilieri care, fiți atenți, dragilor, am avut neobrăzarea să nu îi votăm un proiect de lege, să nu fim de acord să-i ascundem sub preș o mizerie la care a contribuit ani la rând.

Bine, trecând peste faptul că votul în plen- pro sau contra sau abținerea- e un drept, și un consilier poate vota oricând împotriva primarului sau se poate abține pe orice proiect, vă explic de unde a plecat „războiul”…

Vorbim de un contract de concesiune care datează de prin 2003-2004, contract pentru care s-a plătit redevența stabilită inclusiv pe anul 2018 (la solicitarea noastră, ni s-au adus documente de la taxe și impozite prin care se confirmă acest fapt), chiar dacă concesionarul a decedat în 2016

Moștenitorii au fost de bună credință și au plătit restanțele, precum și redevența anuală, după moartea celui pe numele căruia era concesiunea. Buuuun… evident, când ni s-a adus în față proiectul de hotărâre, noi, consilierii locali, am solicitat clarificări, am pus întrebări la care nu s-a răspuns.

Adică, în același stil Istrate, s-ar fi dorit ca noi, consilierii, să votăm un proiect cu ochii închiși, fără să avem în spate actele care să ne convingă că realitatea e cea expusă verbal de către primar. Evident, n-am primit clarificări, așa că ne-am abținut de la vot, un drept pe care legea administrației publice ni-l permite!

De când a devenit un drept infracțiune, poate ne spune marele Istrate, primarul disperat să arate că face ceva după ce de aproape 8 ani de zile n-a făcut nimic în orașul Podu Iloaiei!

E un gest de disperare, un act de intimidare la care, domnule Istrate, stați liniștit că nu vom da curs! 

Dacă e să ne „batem” în plângeri și dosare, vă reamintesc, domnule Istrate, că deja am câștigat, ca persoană fizică, un proces împotriva dumneavoastră pentru că ați refuzat să-mi eliberați niște documente fără nicio justificare. Și știți prea bine că mai sunt și alții cu care sunteți în procese civile pentru că așa jucați dumneavoastră- la intimidare!

Singurul speriat în toată această poveste ar trebui să fiți doar dumneavoastră, omul care încalcă legea de ani de zile și vă reamintesc că inclusiv instituțiile statului, cum ar fi Curtea de Conturi, a sesizat că aveți impresia că primăria e un fel de SRL pe care îl conduceți după ureche.

Mă-ntreb așa, pentru mine, nu cumva vă deranjează că acel teren concesionat e fix pe lângă supermarketul dumneavoastră și tare vă incomodează interesele proprii?”, a declarat, Ioan ALEXA, consilier local.

Citeste si   Minivacanță în SIGURANȚĂ! POLIȚIA Română recomanda o serie de MĂSURI
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ